måndag 21 oktober 2013

När det börjar närma sig examen
Bara en vecka kvar till skolan slutar och även om uppsatsen inte riktigt är klar så är det ändå dags för examen. Även om jag är grymt nöjd över att ha läst mig till ytterligare 75 högskolepoäng så är det inte utan att det känns lite vemodigt att det snart är slut. Jag gillar verkligen att gå i skolan och skall jag vara realistisk så kommer jag troligtvis inte läsa några fler hela program på högskolan. Kursen kommer jag absolut läsa, men det är inte riktigt samma sak. 

Inte trodde jag att jag skulle bli en sådan skolnörd när jag hoppade av frisöryrket och bestämde mig för att skola om mig för tio år sedan. Än så länge har det blivit ett år på Komvux för att läsa in de gymnasiebetyg jag inte hade, tre år på högskolan i Borås för min kandidatexamen och nu ytterligare två och en halv termin på högskolan i Skövde för att läsa in magisterexamen. Och snart är det klart! Helt galet faktiskt!

Det är extremt förmånligt som vi har det här att vi har tillgång till ett sådant enormt utbud av olika utbildningar och jag har ibland känt att det har varit något av en djungel när man skall försöka hitta en utbildning som passar (Alla har ju faktiskt inte klart för sig vad de vill bli när de blir stora på en gång. Själv hade jag verkligen inte det). En sida som jag kan rekommendera om man är sugen på att gå i skolan är allastudier.se Det är en enormt bra guide där utbildningar på alla nivåer finns samlade på en och samma sida. En mycket bra site om ni frågar mig!

/Anna

7 kommentarer:

 1. Kan inte annat än att hålla med om att det är roligt att gå i skolan! Kram

  SvaraRadera
 2. och jag som satt och tänkte på min son häromdagen hur många år han har framför sig, alla läxor man stönade över och ibland var det bara för mycket! Jag ser helst på lite mindre eller inga läxor... men vem vet jag hoppas att han fortsätter tycka skolan är rolig...
  Grattis till din (snart) examen!!! Bra jobbat!!

  Vilket fint U du visar idag!

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 3. Vad härligt att du ser slutet på dina mödor! Jag läste sex år på universitetet under 90-talets jobbkris och det var några av de bästa åren i mitt liv, så jag förstår dig.

  SvaraRadera
 4. Det är roligt att plugga, vore jag ekonomiskt oberoende så skulle jag mer än gärna skola om mig :). Bra jobbat av dig med din examen som närmar sig! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 5. Så inspirerande och så duktig du är! Jag blir peppad! Håller med dig att det är roligt att studera. Jag läste 1,5 år på college här, och gillade det massor.

  KRAM
  Lotta

  SvaraRadera
 6. Förstår att det måste vara blandande känslor nu. Så grymt duktig du har varit!
  Det är verkligen kul att plugga och jag kan sakna tiden på högskolan ibland, vi får se om det blir mer pluggande i framtiden för mig. Snart har jag betalt av mina studielån, dessutom :)
  Ha en fin vecka fram till examen! Stor kram!

  SvaraRadera
 7. Jag hade kunnat skriva under dina ord för några år sedan, men nu vill jag inte läsa mer och jag vet inte ens om det är sjuksköterska jag vill vara längre. Stort Grattis att du snart är klar.
  Kram helena

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...