söndag 20 oktober 2013

Att ligga i soffan och filosofera

Ren och skär lycka måste väl ändå vara att en tråkig söndag i oktober när regnet envist strilar på fönsterrutorna få tillbringa dagen i soffan och fördriva tiden med att drömma om framtiden, fundera över nuet och däremellan låta tankarna vandra fritt fram och tillbaka?Jag tänker mjuka tankar, jag tänker snälla tankar, jag tänker tankar som gör mig glad och jag tänker på det liv som jag vill leva. För jag lever inte det livet nu. Fullt ut. Jag känner mig mer låst än vad jag vill vara och jag har identifierat vad det är som få mig att känna så. Jag har en målbild, men jag vet även hur svårt det är att bryta gamla mönster. Jag vill och jag tror jag vågar, men har kanske inte den styrkan som behövs just nu. Jag glömmer alltför ofta att jag inte är frisk än. Jag blev sjuk av stress, vilade när det var akut, men sedan vandrade jag vidare i livet... Det liv som jag inte riktigt vill leva.

Jag och endast jag har ansvar för att bryta de mönster som håller mig kvar i det liv jag inte vill offra mer tid på. Jag drömmer om mer lugn och jag drömmer om större frihet. Jag önskar mig en väg ut, en öppen dörr, att få bestämma själv och att  inte sitta fast.

Mjuka tankar och fluffiga drömmar, fulla av kärlek till alla mina viktiga och med en förhoppning om att finna styrkan. Styrkan att bryta mig loss från det som håller mig fast, det som får mig att känna mig låst. Styrkan... Det är den jag behöver. 

Och det är den jag funderar över hur jag skall hitta...

Kram på er!

/Anna


8 kommentarer:

 1. Det är svårt att förändra allt på en gång, man får ta ett litet steg i taget. Kan också känna som att jag sitter fast i smeten, men när jag vänder mig om och ser vart jag kommer ifrån så har jag ju faktiskt vandrat en ganska lång väg. På rätt väg. Det är en bit kvar, men jag ser målet :) Och det tror jag du gör med..
  Kram S

  SvaraRadera
 2. Ikväll ska jag be för att du får den styrkan Anna. Jag tycker att du är värd den. Kram

  SvaraRadera
 3. Åh, vad vi är liknande sits du och jag. Jag har insett att jag inte heller återhämtat mig helt och känner sån frustration över att jag inte orkar ta tag i min jobbsituation, som jag skullr behöva,

  Styrkekram

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas innerligt att du finner styrkan du letar efter....och att det får ta den tid du vill att det ska ta!!!
  Kram till dig
  Sandra

  SvaraRadera
 5. Tycker om vad du skriver, dina tankar, ditt sätt att fundera, hur låst man kan bli och bara det blir en stress i sig själv. Det du skrivit är precis tagit ur mitt eget liv, känner igen mig i varenda ord du skriver.

  Jag hoppas att du hittar en väg ut, för det vill jag också, vet bara inte hur...

  Kram
  Helen
  www.vitaestilo.se

  SvaraRadera
 6. Så fint och modigt du funderar på de viktiga sakerna som många inte ens vågar tänka på. Lycka till och stor kram!

  SvaraRadera
 7. Så fint och inspirerande! Mjuka tankar, målbilder.....skissa på framtiden och mer frihet. Låter härligt! Du är redan en bit på väg.

  TACK för dina fina ord <3

  KRAM!!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...