onsdag 9 oktober 2013

I som i......Inspiration! Den som jag fick efter att ha sett min lillebror tävla i Crossfit i somras!

Som ni vet, jag har ju tjatat om det här miljaders gånger, så älskar jag att träna. Har alltid gjort. Och hela mitt liv har jag tränat regelbundet, gympa, gym, yoga, löpning osv. Men, när jag blev sjuk för snart tre år sedan pallade inte kroppen med träning längre. Den behövde vila. Och vila fick den. Ända fram till förra våren när jag började så smått igen. Har mestadels tränat indoorwalking och bodybalance sedan dess. Och yoga förstås. Den härligaste träningen! Är fortfarande i ganska kass form, iallafall konditionsmässigt. 

Men i somras var jag med i publiken när brorsan tävlade i Crossfit och både jag och lillasyster blev enormt inspirerade och taggade inför den här galna sortens träning. Det verkade verkligen helt underbart! Men eftersom vi inte har någon Crossfit-box där vi bor så blev det liksom inte mer med det. Ända tills brorsan var här och hälsade på för några veckor sedan...

Han fick oss att inse att: 

1, Man behöver egentligen  inga direkta prylar för att träna Crossfit. Man behöver således inget speciellt gym att gå till. Man kan vara hemma eller utomhus med lite fantasi (iallafall på den nybörjarnivå vi är)

2, Att vi faktiskt har en hel del prylar, såsom skivstång, hantlar och dylikt hemma som kan vara kul att använda för variationens skull

3, Inte fundera så jäkla mycket utan bara gör´t

Och det har vi gjort! Och jag kan bara säga jävlar i min lilla låda var roligt och apjobbigt det är. Jag har aldrig, någonsin, ever, klarar av att träna mig till sådan träningsvärk förut. Och jag bara älskar det! Jag tränar på ett helt annat sätt än vad jag någonsin har gjort innan och bara det är så befriande. Inte behöver jag tänka på hur mycket sämre min form är nu mot när jag var som mest vältränad för några år sedan. Jag har ju liksom inget att jämföra med. Inte har jag någon aning om hur mycket jag orkade ta i marklyft då, men jag vet hur mycket jag orkar nu. Och det är ju det ända viktiga.

Vad har jag då lärt mig av detta?

Jo, är träningsinspirationen som bortblåst och formen kass. Börja istället träna någonting helt annat än vad du har gjort innan, för då behöver man inte jämföra sig med hur det var en gång i tiden och dessutom får man värsta kicken av att kliva utanför sin comfort zone och utmana sig själv!

Bästa!

Och det kan jag tacka brorsan för som tvingade oss att våga testa och som kör coachning via telefon före och efter varje pass och lillasyster för att hon är min bästa träningsbuddie! Sedan ett stort fett tack till mig själv som är så jäkla grym som vågade testa, våga utsätta mig för läskiga nya saker och som klarar av att njuta av blodsmak i munnen!

/Anna14 kommentarer:

 1. Härligt! Hela ditt inlägg inspirerar!!!
  Jag tränar jag med! Men jag är en hemma tränare, kör pw, löpning, styrka/vikter
  Inspirerande av dig att dra igång igen, ibland behöver man en spark där bak!

  Ha en härlig onsdag
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 2. Låter sååå härligt! Du är så värd att få komma igen så här!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 3. härligt... förstår att känslan är hur go som helst!
  Och inspiration tänkte jag också blogga om idag, men det får bli i eftermiddag, för nu väntar jobbet.
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 4. Jag behöver verkligen en spark där bak. Hade blivit superglad över ett inlägg om lite lättare övningar som man kan göra hemma, kanske jag hade kommit igång bättre då. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 5. Hm, låter nästan som min berättelse det där ;-) Har kanske inte kommit lika långt som du, tror mig fortfarande att jag kan, åtminstone lite. . . Hade mycket träning runt mig i går.
  Kram N

  SvaraRadera
 6. Crossfit verkar himla roligt, men med min ledproblematik tränar jag hellre något mer skonsamt. Långa promenader eller långa simpass i Nolhaga. Kram.

  SvaraRadera
 7. Visst är det härligt när man är igång med träningen, idag blir det bodypump för min del.
  Ha en skön kväll.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 8. Heja dig!!! Så inspirerande att läsa! kram

  SvaraRadera
 9. Vilket inspirerande inlägg! Jag har lite problem med där att bara göra det tyvärr. Hittar alldeles för lätt ursäkter för att inte träna trots att jag så väl behöver det. Det får väl helt enkelt bli nya tag nu ;)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Här är det just motionen som gjort mig helt utmattad, ja jag menade bristen på den, eller att hitta balansen bland alla måsten. Som dom försöker lära mig, så menar de att när jag jobbat en hel dag så behöver kroppen motion och frisk luft för att komma i balans. Tyvärr hatar jag träning och har supersvårt att ta mig ut. Men nu snart kommer det komma en hund som verkligen kommer tvinga mig ut och förhoppningsvis kommer jag tycka att det är roligt att röra på sig.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 11. Jag får väl skylla min träningsbrist på att jag inte har någon bror som inspirerar mig... men jag har ju i alla fall två hundar som kräver rejäla promenader varje dag och det är ju bättre inget alls!
  kram M.E

  SvaraRadera
 12. Spännande!!!
  Jag vill så gärna träna, önskar jag hade lite jävlar annamma. När jag var ung tränade jag massor men nu......
  suck! Har du några bra tips så ja tack!!!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 13. Phuuu, nu fick jag en kick. DAgs att komma igång med morgon och lunchträningen igen. Tack för inspirationen!!!

  //Tatjanis

  SvaraRadera
 14. I som i att du är Intelligent! Kram M.P

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...