torsdag 13 september 2012

Att jobba i grupp...

Godmorgon på er!
 
Här väntar skolarbete i grupp hela dagen lång. Nu tycker jag förvisso väldigt mycket om mina studiekamrater, men jag känner nog ändå att det är lite larvigt med alla dessa otaliga grupparbeten när man som vuxen studerar. Vad är den pedagogiska poängen liksom? Det är ju inte som om vi, fem vuxna människor med flera år inom arbetslivet inte klarar av att samarbeta med andra människor. Det är väl en av de mest grundläggande egensakaperna man måste ha som sjuksköterskor? Eller? Nä. lite töntigt tycker jag faktiskt att det är....
 
Men, vad som är mysigt är att vi skall sitta på Komvux och plugga. På Komvux (eller Utbildningens hus som det faktiskt heter)  här i stan finns det mängder av mysiga grupprum man får låna vilket är praktiskt om man är många. Det skall bli härligt att sitta där, för stället påminner mig om när jag precis började studera för.... sju år sedan. Första året jag läste så gjorde jag det på Komvux. Jag hade inte matte och naturkunskap med mig från gymnasiet och när jag ändå skulle läsa in de ämnerna så passade jag på att läsa upp en del gamla betyg som kanske inte var sådär toppenbra (var sjukt omotiverad på gymnasiet). Iallafall var det året ett av de allra roligaste. Lärarna var fantastiska, stämningen i klassen var avslappnad och lokalerna var supermysiga. ja, allt var bäst helt enkelt. Så det skall bli härligt att få sitta där idag. ÄVEN om studieuppgiften vi skall jobba med onekligen är ganska så pestig ;)
 
 
Bilder från köket som fortfarande andas sommar. Kanske det är dags att pimpa kökshyllan med lite höstiga färger i stället?
 
Ha en riktigt fin dag allihop!
 
 
5 kommentarer:

 1. Det är väl härligt att låta köket vara lite sommar ett tag till? Jag har själv så svårt att acceptera att den är slut=) Den blå burken med prickar på är förresten ursöt, varifrån kommer den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är köpt på Balders Hage :) Visst är den fin!

   Radera
 2. Härliga köksbilder! Så får det gärna se ut på höst och vinter också tycker jag :)

  Grupparbeten ja, suck.... Eller "bikupor" som de envisas med på ALLA kurser jag går...

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaaa bikupor är det VÄRSTA! hate it ;)

   Kram

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...