söndag 23 september 2012

Bästa nykterhetsrörelsen!

Hej på er, hoppas att ni har haft en riktigt fin helg!
 
Söndag igen, galet vad veckorna går fort...
 
Har ju häng på konferens hela helgen tillsammans med mängder av sköna människor. De som pratar om trista nykterister kan inte ha mer fel. De har inte varit på ett riktigt nykteristparty :) För här snackar vi verkligen PARTY!
 
Tyvärr har jag inte riktigt pallat tempot fullt ut. För mycket syn- och ljudintryck tröttar fortfarande lite för mycket. Men jag har hängt med på det jag orkat och däremellan pausat på hotellrummet. Vad som ändå slår mig varje gång jag åker på sådana här arrangemang är vilken övertygelse vi delar allihop och jag som mestadels umgås med ickenykterister kan få en kick över att inte känna mig så ensam i mitt ställlningstagarnde :) Att tillhöra en folkrörelse som faktiskt gör skillnad är såååå coolt! För hur viktigt man än tycker att det är med ett glas vin på fredagkväll (och det får man tycka, det är upp till var och en, det lägger jag ingen värdering i) så är det faktiskt så att alkohol förstör för mycket för alldeles för många. När dessutom alldeles för många barn och ungdomar hamnar i kläm då blir iallafall mitt personliga ställningstagande även en solidarisk handling...
 

 
 
Idag har jag hängt med näsan ner i skolböckerna. Första tentan på fredag och lite för mycket i skolan denna veckan gör att jag inte kommer hinna/orka läsa så mycket som jag förmodligen kommer att behöva göra. Menmen, jag tar det som det kommer. Någon gång i livet kanske man skall behöva göra en omtenta också. Det hade ju varit en ny erfarenhet ;)
 
Ha en fortsatt fin kväll!
 
 


2 kommentarer:

 1. Kära Anna,

  Det låter som du har haft en riktigt härlig konferenshelg med mycket skratt och trevliga människor. :)

  Vad klok du är som lyssnar på din kropp och vilar när du känner att du behöver det. Det är viktigt. För även roliga saker ta ju på krafterna.

  Ja, det där med att umgås med eller utan alkohol är verkligen en ständigt het potatis i vårt land. Jag dricker väldigt, väldigt sällan alkohol. Detta eftersom jag i tonåren drabbades av ett virus på balanssinnet vilket innebar att jag var sängliggande i en månad utan att kunna stå, gå, sitta eller fokusera blicken. Det var som en bakfylla non stop. Bland det värsta jag någonsin varit med om. Detta har påverkat mitt balanssinne vilket innebär att jag lätt blir yr, inte kan åka karuseller som snurrar, inte kan göra piruetter på is längre och att jag har valt att avstå från att bli berusad. Av den enkla anledningen att det inte känns värt att riskera mitt balanssinne för en fylla. Men som jag har fått försvara och förklara mitt beslut att tacka nej genom åren. Många har haft svårt att förstå att jag tackar nej.

  Tack fina, fina Anna för att du är du!♥ För din omtanke och värme i mitt kommentarfält de dagar då jag hade det tufft med sjukhusbesök och oro. Dina ord värmde min själ. Tack! Blir alltid lika glad att se din signatur för då vet jag att det kommer att strömma så mycket vänskap, värme och kraft emot mig. Kram på dig vännen.

  Ha nu en bra start på veckan och lyck atill med tentan på fredag. Är helt övertygad om att det kommer att gå bra.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Jag har ju inte läst din blogg så länge så det är med nykterheten var nytt för mig - coolt att göra ett statement av det! Jag är inte nykterist och har heller inte för avsikt att bli då det jag dricker är så försumbart litet, däremot har min man just nu en vit månad därför att han ofta dricker liiiite för mycket och kan spåra ur. Obehagligt och osympastiskt! Han är just nu en mycket mer fin människa så vi får se hur han tacklar resten av sitt liv angående detta!!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...