söndag 11 augusti 2013

Att slänga sina komplex åt fanders


Ända sedan jag var i övre tonåren har jag haft svårt att hålla mig normalviktig. TROTS att jag alltid har tränat mycket och TROTS att jag faktiskt inte är glupskare än vad folk i allmänhet är. Det har naturligtvis stört mig enormt mycket och jag har i princip hela mitt vuxna liv varit missnöjd och haft komplex för min kropp. Skitjobbigt faktiskt. Och orättvist kan tyckas. Jag har klätt mig i stora kläder för att försöka dölja min stora byst och mage och har verkligen vantrivts med min kropp. Har lyckats viktminska ett par gånger och har med blod, svett och tårar lyckats ta mig ner till normalvikt. Men efter ett par år med ständig hunger är det lätt att sluta kämpa för att behålla vikten och kilona har sakta smugit sig på igen. 

Nu har jag lärt mig att min kropp åtminstone klarar av att hålla en stabil vikt av lågkolhydratkost vilket känns otroligt skönt. Nu behöver jag iallafall inte oroa mig över att övervikten skall bli värre än vad den är.

Men...

Det här med att ha komplex för den kropp jag lever i, när jag faktiskt sköter den som jag skall. Det är ju otroligt onödigt och endast nedbrytande och är jag nu fyrtio år fyllda så är det väl ändå hög tid att slänga alla gamla eländiga komplex åt skogen. Nog är jag väl ändå värd det?

Från och med nu är det slut med kläder som skulle kunna agera tält och vågen som står i badrummet har åkt i soporna. Slut på skam och komplex. Nu räcker det. Jag har straffat mig själv länge nog.

Himmel så skönt :)

Kram på er!

/Anna

16 kommentarer:

 1. Vilket klokt beslut fina du! Stor kram Nilla

  SvaraRadera
 2. Bra där fina du! Hemma hos oss finns heller ingen våg och tränar det gör jag mest för jag mår så mycket bättre då och så är det ju såklart en bonus om det visar resultat då förstås.

  Det är tur att man blir klokare med åren.

  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Klokt beslut och du är jättefin kram Diana

  SvaraRadera
 4. Du är ju underbar fina du. Så klokt tänkt.

  Sv. flytten går om exakt en månad :) Kram.

  SvaraRadera
 5. Härligt att få börja veckan med att läsa ett så klokt och sunt inlägg! Du är ju så himla fin, så det är klart att du ska acceptera och må bra i din kropp! Så skönt att du slängt din komplex! Nu får det bli figurnära klänningar och en stolt kvinna som insett att hon har en vacker kropp!
  Kramar
  M.E

  SvaraRadera
 6. Man är den man är, oavsett utseende och annat, viktigt och klokt!

  kram

  SvaraRadera
 7. Heja fina kloka Anna. Ett sunt o riktigt beslut, att slänga vågen o komplexen åt fanders o må bra för den du är. Visa din kropp med stolthet för inget är vackrare än en kvinna som med stort självförtroende visar världen här är jag o jag är vacker precis som jag är. Många o stora kramisar Tina

  SvaraRadera
 8. Härligt inlägg! Och så klokt! Du är en vuxen människa, varför ska du skämmas och må dåligt? Du är fin som du är!

  SvaraRadera
 9. Du är bäst! Tack för att du gjorde min dag med ditt inlägg. Tänk om vi alla skulle klara av att tänka så, vad mycket lyckligare vi hade varit! Kram på dig

  SvaraRadera
 10. Så kloka ord du skriver! Jag håller fullständigt med bort med alla komplex, vi duger som vi är och huvudsaken att man är frisk och att man kan acceptera saker för vad de är. Må så gott och fin bild på dig! Kram från Maria

  SvaraRadera
 11. Hamnade här av en slump, men log stort när jag läst ditt senaste inlägg. Är ganska lik dig när det gäller vikten och är lite deppig just nu över utebliven träning och extra vikt efter sommaren. Vet inte hur mycket då jag slutade väga mig för ett år sedan. Bestämde mig då för att sluta vara så fixerad vid kg.
  Nu är dock semestern slut och jag känner att jag vill komma igång med träningen igen. Försöker minska portionerna då jag inte vill köra någon speciell diet.
  Önskar att jag kunde släppa alla komplex, men det är svårt.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Bästa jag läst på länge! Fin är du! Kram Anna

  SvaraRadera
 13. Härliga, underbara människa! Precis så är det. Du inspirerar! Och vacker är du. Så in i bänken vacker!

  SvaraRadera
 14. Wow, underbart skrivet av dig du vackra kvinna!

  Det är bara dumt att tänka hur man ser ut så länge man känner att man har hälsan. Jag känner att jag också har lite komplex, jag har syskon som verkligen är trådsmala vilket jag aldrig har varit. Det kan kännas lite orättvist ibland, men jag brukar tänka som så att jag nog är starkare än dem ;). Nu under semestern har jag dock lagt på mig lite extra så det har jag bestämt mig för att ta tag i nu när hösten kommer :-).

  Än en gång, bra skrivet! Många kramar Jennifer

  SvaraRadera
 15. Klokt beslut av en klok, stark och vacker kvinna!
  Kram Anna
  ps.krya på dig!

  SvaraRadera
 16. Klokt beslut tycker jag för du är vacker! Bort med alla komplex!!
  Idag skriver jag om mitt komplex som jag håller på att övervinna!
  Kramar viktoria

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...