onsdag 6 februari 2013

Hur man tillbringar en Egodag


Jo, det skall jag berätta för er. 

Om man har bestämt sig för att tillbringa en dag i sin ensamhet och med den göra precis det man vill, det man har längtat efter länge, länge. Då kliver man ur sängen lite tidigare än vad man brukar klara av, fast det är motigt. Man klär på sig, betar av en tråkig måste sak för att ha det gjort, kokar en kopp te och flyttar med sig datorn från soffhörnet där man brukar hänga till köksbordet där man kan sitta ordentligt och ljuset är som bäst. Där placerar man ändalyktan på stolen och sätter sig och skriver. Skriver, skriver och skriver. Man bryr sig inte ett dugg om det blir bra eller ej, utan man låter bara fingrarna dansa över tangenterna, låter det smattra sådär härligt som man har drömt om så länge. Man skriver helt förutsättningslöst, utan press, utan krav. Bara för att det är roligt och inte för att det i första hand skall leda någonstans. För gör det det så är det bara en bonus. Kanske, kanske det blir en bok av det en vacker dag. Men det vet jag ingenting om idag. För idag bara skriver jag. Av hjärtats lust.

För mig ett perfekt sätt att tillbringa en egodag!

Kram på er!
/Anna

7 kommentarer:

 1. Tycker det låter väldigt skönt med en sån dag.

  Här tar vi det med lugnt. Har pott-träning i dag men än så länge har det inte hänt något, varken i byxan eller på pottan, hmm...

  SvaraRadera
 2. Låter som en underbar dag, för mig är det ett sätt att rensa hjärnan på allt, skriva, skriva. Efteråt känns det oftast som jag lättat flera kilo. Ha en toppendag vännen. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 3. Åh, det låter toppen! Det låter härligt att bara få sitta och skriva, liksom tömma sig. Och jag tror att det kommer att bli en bok som jag gillar, jag känner det på mig :-).
  Hoppas din onsdag blir toppen och tack så mycket för din krya-hälsning, den värmer så gott! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 4. Så skulle jag också tillbringa min ego-dag! Njut vidare :) Kram

  SvaraRadera
 5. Har länkat till dig idag!
  http://elvornashem.blogspot.se/2013/02/feel-empowered.html#.URJmdqXArpx

  SvaraRadera
 6. Vad skönt att ha en egodag! Det sägs att det är bra att skriva av sig lite i mellan åt. Och att det är lättare att skriva än att prata om sådant som är svårt.
  Hoppas du fortsatte att ha en underbar egodag!
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 7. Men åh vilken härlig dag!! Låter fantastiskt härligt! Kram Sara

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...