tisdag 4 december 2012

Vit jul


 
 
I Sverige är det så många som 385 000 barn som växer upp med föräldrar som har ett riskfyllt drickande och forskning visar på att barn känner oro när vuxna dricker alkohol. Även andra barn än de som lever med föräldrar som dricker för mycket upplever obehag när vuxna i deras närhet dricker. Jag tycker att fler vuxna borde avstå alkohol under julhelgen. För barnens skull. För julen är faktiskt barnens högtid i första hand. Vit Jul är IOGT-NTO-rörelsens kampanj för att få fler vuxna att avstå alkohol under julen.
 
Vit Jul anordnar en rad aktiviteter för barn och ungdomar – de barn som verkligen behöver komma hemifrån för att få vara i en alkoholfri miljö och de barn som vill komma iväg och göra något roligt. När skolor, fritidsgårdar och fritidsaktiviteter håller stängt under julen försvinner ett andningshål för många barn som lever i missbrukarfamiljer
 
Ta ställning för en vit jul du med!!!! (Att ta ställning innebär att du lovar att avstå drycker med en alkoholhalt över 2,25 volymprocent under julafton, juldagen och annandagen 2012)
 
Bara gört!
 
/Anna

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...