tisdag 11 december 2012

Att skriva uppsats

 
Herrejösses vad vi pluggar just nu.
 
Vi håller på att grotta ner oss i designen inför kommande magisteruppsats och även om vi suckar, stönar, får ångest och värker fram varendaste mening så är det så jäkla kul. Det här är lätt det allra roligaste med att plugga va! Att få gå all-in med ett ämne som man tycker är intressant, att se hur texten man skriver tillslut formar en enhet, en röd tråd och att det tillslut genom vår kommande forskning kommer utmynna i en ökad kunskap om området.
 
Att sitta timme efter timme med den ALLRA bästa medförfattaren man kan önska. Kreativiteten och orken som kommer och går . En stund flyter det på som bara den, nästa stund är det festligaste man kan hitta på att gå på toa, eller göra te, eller något annat meningslöst. När jag inte pallar längre så orkar hon driva det framåt. När hennes hjärna är överkokt då tar jag vid. Ett sällan skådat sammarbete och efter flera års övning vet vi PRECIS hur vi skall kunna lyfta varandra, och som vi turas om med det... Dessutom att få jobba med någon som man är så rörande överrens med hela tiden. Det är fasen lycka!
 
Och även om man tycker att det går segare än segast så bildar de stackars plågsamt ihopknåpade raderna allt större stycken och tillslut fler och fler sidor. Varje gång sidorna hoppar ner ett steg... Åh, nu har vi äntligen skrivit 5 sidor....åh nu hoppade referenserna ner till sidan sex...nu är vi på sidan sju! En grym känsla att få kvitto på det vi skapar. Vi tar oss framåt även om det går galet långsamt...
 
Längtar till våren när vi skall få sätta tänderna i uppsatsen på riktigt. Planera intervjuer, transkribera dem, göra ANALYS... Slippa åka iväg till skolan utan bara få vara hemma. Hänga i soffan, käka turkisk peppar och dricka mängder av te. Ta en tur till bibblan då och då men inga längre utflykter än så.
 
Om jag skall bli distriktsköterska när jag är färdig om ett år? Nej, jag funderar på om forkare inte skulle passa bättre... Tror ni att man får vara två? ;)
 
Kram
/Anna

5 kommentarer:

 1. <3 men durå?! Å turkisk peppar har vi ju glömt!

  SvaraRadera
 2. Åh vad jag blir sugen på att plugga när jag läser det du skriver, det kan ju vara så himla roligt, visst är det en ständig press man känner, men nog är det allt bra roligt :). Skönt att ha en sådan bra studiekamrat, och turkisk peppar, det är aldrig fel!
  Ha det bra! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 3. Shit, visste att det var något som jag glömde köpa med mig på senaste resan

  SvaraRadera
 4. Det är klart att man kan vara två. :)
  Jag hade en lång period när jag älskade turkisk peppar.
  Att plugga som vuxen var helt suveränt. Man vill aldrig sluta. Det var en helt annan värld än när man gick i vanliga skolan. Frihet under ansvar. Kunna plugga hemma, på bibblan eller sitta på favoritfiket.
  Nu blev jag extrasugen när jag läste denna texten. :)

  SvaraRadera
 5. Vad härligt att ha en sådan medförfattare och att ni matchar varandra så bra. En klar fördel. Lycka till!
  Kram
  Annlin:s

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...