onsdag 4 september 2013

Med lungorna fyllda med luft och hjärtat av kärlek

Förra hösten gjorde jag en deal med mig själv att jag skulle bli bättre på att tillbringa min lediga utomhus. Bor man i lägenhet blir det liksom ett projekt varje gång man skall ut, ett motstånd som skall övervinnas och det är inte bara att öppna altandörren och gå ut på tomten som när man bor i hus. När man bor i lägenhet blir man dessutom aldrig tvungen att gå ut och klippa gräset, måla huset, rensa ogräs eller skotta snö. Lätt hänt att man kommer ut alldeles för lite då. För jag är tämligen övertygad att vi människor mår bra av att vara så nära naturen vi kan så mycket tid av våra liv som möjligt. Därav en av anledningarna till att jag inte är så sugen på att bo kvar inne i stan längre... 

Visserligen har vi fantastiska grönområden inom gång- och cykelhåll men skall vi ut i skogen är vi tyvärr tvungna att sätta oss i bilen först vilket känns ganska vrickat. 

En lördag för några veckor sedan drog vi på oss stövlar, packade fikakorg och gav oss ut i skogen på jakt efter lite av skogens guld. Fem små pyttiga svampar kom med oss hem, men det var liksom inte så viktigt i sammanhanget. För man kan inte annat än att bli lycklig över att få sätta ner ändan rätt ner i mossan tillsammans med de fyra viktigaste personerna man har och käka gofika medan solen strilar mellan trädtopparna och att sedan få komma hem med luften full av syrerik luft och hjärtat full av kärlek...


/Anna

10 kommentarer:

 1. Underbart att bara vara i skogen,fika och ha det mysigt och andas in lugnet.

  Hoppas allt är bra med dig!!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Jag är en riktig utemänniska och längtar alltid ut i naturen! Nu när vi är fjällen njuter jag i fulla drag från morgon till kväll av den friska luften och det känns som om jag har mera energi än någonsin!
  Sådan där gofika ute i skogen är ju bara så härligt och vad gör det att det inte finns några svampar när det finns goa bullar!
  Kram
  M.E

  SvaraRadera
 3. Åh vilka härliga bilder! Ser ut som ni hade en riktigt härlig dag i skogen. En fråga - hur lyckas du locka ut tonåringar i skogen :)??

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Underbart! Jag bara älskar att göra skogsutflykter med mina hjärtan. Det är så otroligt rogivande i skogen och batterierna fylls på :-).
  Ha det! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 5. Skogen gör underverk mot både kropp och själ, härliga bilder på er.

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 6. Det är underbart att spendera tid naturen. Kram.

  SvaraRadera
 7. Det stämmer. Allting blir mer naturligt när det finns saker att göra precis utanför dörren. Som just nu. Jag vill knappt gå in när det är så gött ute fast klockan är halv nio. Tur att det finns en livsviktig VM-kval match i fotboll som väntar på mig om en kvart.
  Ha en fin helg. Kram

  SvaraRadera
 8. Åh vad härligt det ser ut!
  Tittar in och önskar en trevlig fredag!
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 9. Jag bor också i lägenhet. Är så innerligt glad över att bo på bottenvåning med uteplats. Som jag uppskattar detta. Håller med dig om att det blir ett projekt när man bor i hus om man vill tillbringa tid ute. Min uteplats förenklar livet något.

  Så mysigt med fikakorg i skogen med familjen. Härligt!

  Ha en fin lördag

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...