söndag 22 september 2013

Lyckan över en tillfällig allians

När hela tågkupén sticker av söt, blommig parfym och när medresenärerna spelar Ruzzel med högsta volymen påslagen på mobilen... Då börjar varendaste cell i min kropp att vibrera av stress och olust.

Då den välpeircade, unga killen vänligt frågar damerna som är helt omedvetna av de skräpar ner vår gemensamma miljö med oljud om de kan tänka sig att stänga av volymen möts våra blickar i samförstånd och jag tyst viskar ett tack som bara han uppfattar. Jag ser i hans blick att han precis som jag undrar hur vi skall överleva resan i den kväljande lukten och vi ler i samförstånd och jag känner en oerhörd tacksamhet över att ha hittat en allierad. En som känner som jag... 

Vad är det som gör vissa människor helt omedvetna och okänsliga för hur vi handskas med det faktum att vi delar ett begränsat utrymme med varandra. Ta hänsyn, tänka på andra tycks inte existera i vissas världsbild. 

När sedan min allierade vän stiger av tåget en timme senare så hinner han knappt ner på perrongen innan volymen är uppe på max igen på mina medresenärers telefoner.

Och helt plötsligt känner jag mig som den ensammaste människan på planeten...


/Anna

13 kommentarer:

 1. Det är jobbigt att hamna i sådana situationer. Jag har själv märkt att jag blivit mer och mer känslig för starka parfymer. Omtanke och respekt för sina medmäniskor verkar också blivit sämre. Kunde du inte ha gjort något oväntat. Öppnat fönstret och slängt ut...:)

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen det det där och det är inte kul alls!
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 3. Jag ska väl inte bli förvånad men det blir jag faktiskt att man inte visar större hänsyn mot varandra, i en liten tågkupe. All heder o en hiss åt killen som vänligt men bestämt sa ifrån o en stor diss till välparfymerade, högljudda medresänerer. Kramisar till dig vännen. Tina

  SvaraRadera
 4. Hej

  Just såna situioationer kan var svåra....
  Ha en fin kväll.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ja konstigt det där hur vissa tänker. Ha en fin kväll! Kram Nina

  SvaraRadera
 6. Jag slutar aldrig att förundras över hur svårt vissa har att visa hänsyn, funderar på om de inte fått lära sig det eller om man helt enkelt inte bryr sig, tyvärr känns det som fler och fler i dagens samhälle mer och mer bara ser till sitt eget bästa och struntar i hur andra mår och hur det egna handlandet påverkar andra... Trist och tråkigt...

  Hoppas i alla fall du får en skön söndagkväll :)

  Kramar Bella

  SvaraRadera
 7. Åh, vad jobbigt!:( Visst borde man väl kunna tänka sig för lite. Vanligt hyfs, kan jag tänka....

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 8. Åh fy vad jobbigt! Ja, ibland funderar man hur en del tänker, har de noll känsla av att de faktiskt kan störa andra?!?
  Må så gott! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 9. God morgon Anna!
  Förstår hur det måste ha krypt i hela kroppen på dig. Ibland vill man säga ifrån men får liksom inte luft eller ork till det, någonstans tror man ju också att folk själva ska förstå att ta hänsyn. Bosse hade ett spännande förslag ovan!!
  Önskar dig en fin måndag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 10. Kväljande parfym är usch! Rätt fascinerande att de höjde när han gick - rätt självklart att fler störs om han blev störd... Finns folk till allt brukar vi säga rätt ofta och det är lika sant varje gång :)
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 11. Vad är det med människor!!

  Respekt och hänsyn borde vara ledord för samtliga.

  Men, tyvärr så har jag också mött icke likasinnade.

  Kram N

  SvaraRadera
 12. Ja, ibland undrar man hur folk tänker eller om de gör det över huvud taget??

  HA en toppen dag!
  Kram Kia

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...