måndag 16 september 2013

Det bästa på vardagarna


Det bästa med vardagarna är nog ändå när hela familjen äntligen landar vid middagsbordet. Det må vara stressigt innan för den som som för dagen lagar maten, men när alla väl sitter på plats så är det den skönaste stunden på hela dagen. Vi brukar anpassa middagstiden så att vi äter tillsammans EFTER eventuella aktiviteter. Det innebär förvisso att middagen kan bli ganska sen vissa dagar, men å andra sidan kan vi njuta av att sitta i lugn och ro och slippa stressen över att ha någon speciell tid att passa. 

Om orken finns så tycker jag att det är supermysigt om man, de dagar man lagar mat (vi turas om allihop) anstränger sig lite extra när man dukar. Om det ser trevligt ut på bordet så känner man sig extra välkommen till bordet. Tycker jag :)

Jag tror att vardagsmiddagarna är extra viktiga för mig eftersom jag missade dem i så många år. När tjejerna var små, lillebror inte fanns, och jag hade eget företag så hämtade alltid deras pappa upp dem på förskola och hos dagmamma alldeles för sent eftersom han också jobbade knöliga tider då. Han gav dem kvällsmat och oftast var det redan nattade och klara när jag väl kom hem från jobbet. Förfärliga år på många sätt om ni frågar mig...

Det är klart att vi inte sitter samlade runt ett väldukat bord hela familjen sju kvällar i veckan. Men jag tror ändå att eftersom ambitionen finns hos alla så är det mer regel än undantag som det blir av!

Pretto, jag vet ;)

/Anna


11 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med,det är viktigt att äta tillsammans och prata om dagen.

  Ditt bord såg väldigt inbjudande ut:)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Jag håller med, det är viktigt att ha familjen samlad. (även om min grabb nu inte bor hemma så ofta)
  Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Jag tycker som du, det känns bra att sitta tillsammans och äta. Här är det visserligen lite livat ibland vid bordet då småttingarna är lite övertrötta och bara pratar i mun på varandra.
  Ha det bra! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 4. En stund vid maten är viktigt, en självklarhet även Kram TinaTheShed

  SvaraRadera
 5. Underbara bilder Anna! :) Och inte är det pretto inte. Det är väl att sitta ner och äta middag tillsammans som borde vara det normala och inte anses pretto. Så njut ni av er stund tillsammans. Det är en viktig stund som betyder så mycket för er alla.

  Sköt om dig!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Så fint du skriver och jag håller med dig, helt och hållet!
  Vackert dukat bord är det också. Kan tänka mig att det är njutning att sätta sig där!

  Tack rara för dina fina ord! Blev jätteglad <3

  Stor kram!

  Lotta

  SvaraRadera
 7. Håller med till hundra procent. Familjestunderna när alla är samlade är guld värda. Både till vardags och till helgerna. Nu har vi det så bra ordnat denna terminen att vi även kan äta frukost ihop alla fyra på vardagarna. Mysstunder. Att sitta och prata om stort och smått. Det är klart att man gör det extra stämningsfullt med dukning och som nu vid höstkanten levande ljus. Kram

  SvaraRadera
 8. Tror och hoppas att det där kommer bli viktigt för oss när barnen blivit större. Som det är nu så går det ganska fort att få i sig maten och rusa vidare, ja, för barnen alltså. Vi vuxna sitter gärna kvar en stund.
  Kram
  //bara anna

  SvaraRadera
 9. God morgon Anna!
  Vilket vackert dukat bord!
  Här hemma prioriteras också middagar tillsammans. Frukost är en annan femma men vi valde middagen som gemensam stund. Helgfrukostarna är däremot heliga! Måltiderna är en skön stund att samlas och stämma av varandras dag.
  Njut tisdagen!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 10. Jag skulle inte säga att detta låter eller ser pretto ut, utan helt underbart! Vilken fin gåva till barnen, familjen och er själva! Det är fint att läsa om sånt här när man själv väntar smått. Att få lära av andra om familjeliv och ta till sig det som passar in i ens egna tankar och situation. TACK för att du delar med dig.

  Å tack snälla Anna för de rara orden om mina målningar, det gör mig så hjärtansglad. Jag önskar att jag skulle få hålla på med måleriet på heltid, en vacker dag kanske :)

  Ha en fin tisdag <3 Jennie

  SvaraRadera
 11. Det är en viktig stund på dagen. Kram.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...