tisdag 17 december 2013

Ta ställning för en Vit Jul


En vecka kvar till jul och det varma och regniga vädret ute bidrar ju inte direkt till att locka fram julstämningen. Vi har både fått fram lite julpynt, handlat julklappar och gjort julgodis, men inte  hjälper det. Julstämningen har verkligen svårt att infinna sig i år. 

Men vad jag skulle önska mest av allt är att alla vi vuxna skulle gå ihop och ge våra barn en Vit Jul på riktigt!Det finns allt för många barn som inte alls ser fram mot julen och som inte sitter där med tindrande ögon på julafton utan mer med ond mage av oro över hur det skall bli. Kommer mamma eller pappa att dricka för mycket? Kommer det bli bråk och tjafs? Alldeles för många vuxna har svårt att avstå från alkoholen och även om man som vuxen själv inte tycker att det dricks speciellt mycket, så är det få barn som uppskattar otryggheten det innebär att mamma eller pappa dricker. Det räcker att ens förälder skall bli glansig i ögonen eller lite högljuddare, ja att de helt enkelt inte är sig själva för att att det skall öka oron hos ett barn. I min värld är julen barnens högtid framförallt och där platsar ingen alkohol. Alla barn har rätt till en Vit Jul, Ta ställning du med!

All kärlek
/Anna

5 kommentarer:

 1. Jag är med. Här blir det en vit jul.
  Decemberkramar

  SvaraRadera
 2. Ja, håller med, vit jul är bra. Barn ska inte behöva behöva ha ont i magen, varken på julafton eller någon annan dag. . .

  Kram N

  SvaraRadera
 3. Så fint skrivet Anna! Kan bara instämma i faktumet att julen ser bra olika ut för barnen.
  Sköt om er! Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Jag håller också med. Tänk så mycket elände det finns där ute. Så fram för en vit jul både vad gäller snön och alkoholen. Kram på dig från Maria

  SvaraRadera
 5. Så bra skrivet... här dricker vi aldrig alkohol så det blir inte nåt svårt med en vit jul... Barn ska få vara trygga och glada på julen, och alla andra dagar med!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...