söndag 22 december 2013

Dan före dan före...


Julen, bring it on. Jag är redo!

Det kan väl knappt vara lyxigare än så här. Flera dagars ledighet innan själva julafton, så att det finns tid att faktiskt ta det lugnt och njuta av förberedelserna. Jag minns när flickorna var små och jag hade egen frisörsalong. Dagarna innan jul var det naturligtvis tokmycket att göra och kvällen innan julafton släpade jag mig oftast hem, trött som ett ras, långt efter klockan slagit åtta och möttes av en färdigklädd gran och sovande barn. Så ensam jag kände mig, och så ledsen jag var för att jag kände att jag missade så mycket av vad som faktiskt är viktigt här i livet. 

De åren jag har jobbat på vårdavdelning skall vi inte prata om... De år jag hade tur nog att slippa jobba just julafton och juldagen fick jag jobba desto mer de andra dagarna. Och jag vet, sådana är villkoren, det är inte som att det finns så mycket alternativ. Folk är sjuka varje dag på året. Såklart. Men det är tufft att jobba när andra är lediga. Så är det bara...

Men i år är jag ledig, hela långa julen tillsammans med familjen. Jag hinner ligga på soffan och njuta av allt det vackra, jag kan såsa omkring i myskläder och raggsockar och jag kan laga julmat i lugn och ro, bara för att det är roligt och det är jag sannerligen lycklig och tacksam över!

Kram /Anna8 kommentarer:

 1. Vilken tur att du hittade rätt till slut. jag funderar på vad jag ska göra när jag blir stor, för sjukvården har sugit ut all min energi. Ha en mysig och skön jul.
  Kram helena

  SvaraRadera
 2. Det är en riktig lyx att få vara ledig i juletider! Njut nu av din ledighet och ha en riktigt God Jul med de dina!
  Kram Jennifer

  SvaraRadera
 3. Vad härligt för dig att få njuta av julen både före, under tiden och efter julen tillsammans med din familj.

  Varmaste julkramarna får du från mig.

  SvaraRadera
 4. Önskar dig nu en riktigt GOD JUL :)
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 5. Usch ja, åren med salong vill jag helst inte tänka på. Tänk som man har jobbat!! Jag brottas just nu med ett stort dåligt samvete över att jag inte vaknade upp tidigare och satte stopp - att pojkarnas barnaår nu är försvunna... Men gjort är gjort, och det går inte att göra ogjort.
  Du är verkligen väl förunnad att kunna njuta av en lång ledighet tillsammans med din familj! Det är så roligt att läsa att du har hittat så rätt :).
  Själv jobbar jag just nu på vårdavdelning, vilket innebär att jag ska jobba både i morgon natt och juldagsnatten, men det känns helt ok - jag är ju ledig hela dagen i morgon.
  Hoppas nu att du får en riktigt härlig och vilsam jul fina Anna!

  God jul och stor kram!

  SvaraRadera
 6. Jag förstår att du njuter extra av den här julen. God Jul på dig.

  SvaraRadera
 7. att få vara ledig med nära och kära är värt mycket... önskar dej en härlig jul!

  SvaraRadera
 8. Hej Anna!
  Visst njuter man extra mkt av ledig jul om man tidigare har jobbat många röda dagar. Det har jag också gjort en hel del under åren men inte på mitt senare jobb och i år är jag förstås föräldraledig men det är ren lyx att få fira hemma med de sina! De betyder allt!
  God fortsättning!
  Kram Anna

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...