onsdag 20 augusti 2014

Att få i sig en vettig frukost


Nu är sannerligen hösten är på riktigt och med den kommer den trista tröttheten som ett brev på posten. Det blir mörkare och mörkare, regnet bara vräker ner, kylan kommer smygande. Därför behövs vettig mat som ger maximalt med näring och energi.

 Jag har skrivit om det förut, men för mig handlar det om att äta smart mat i första hand. Något jag började äta till frukost nu i somras är chia-pudding. Måste erkänna att det i början kändes lite som att äta grodyngel men jag vande mig ganska snart vid den något slajmiga konistensen. De hypade chia fröna har väl de flesta hört talas om vid det här laget för det är verkligen ett superfrö när det gäller näringstäthet. Massor av protein, kalcium och Omega 3. Bara nyttigheter helt enkelt. I somras åt jag chia-puddingen tillsammans med skivade jordgubbar, men nu äter jag den mest med en skivad ekobanan och lite pudrad kakao på toppen. Gott, nyttigt och väldigt mättande!

Chiapudding 1-2 portioner

2 dl osötat mandelmjölk
3 msk ekologiska chiafrön
1 krm ekologisk vaniljpulver. 

Blanda ihop och lått och svälla ihop i kylen över natten. Rör runt någon eller några gånger. Servera med olika bär eller skivad frukt. 

/Anna

3 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...