lördag 9 augusti 2014

Att äta så man orkar träna

När man tränar intensivt blir det automatiskt, iallafall för mig, så att man äter bättre också. Att träna så hårt gör att man inte vill stoppa i sig något skräp helt enkelt. För det där skräpet ger ju inte någon ork överhuvudtaget och ork vill man ju ha. Massor av. Nej, skräp gör ju hela kroppen seg och svullen. Jag tycker att det är oerhört skönt att det där fungerar av sig själv för mig. För ärligt så hade jag nog inte orkat behöva kämpa med maten också. Nej, jag tränar hårt och matvanorna fungerar fint just nu. Vilket jag är väldigt tacksam över. 

Jag undviker som sagt gluten i den mål det går för jag har märkt hur mycket bättre jag mår utan. Socker går förstås bort men för övrigt försöker jag att inte sätta upp några förbud eller regler. Jag försöker tänka att jag skall äta för att få i mig energi att orka träna och leva i första hand och inte för att njuta i första hand som jag alltid gjort förut. Jag försöker avdramatisera det här med maten för att det inte skall vara någon fixering vid den. Något jag aldrig tidigare lyckats med. Än så länge går det finfint och nu hoppas jag bara att det håller i sig när vardagen är på intågande också. 


En favorit efter träningen när energin att laga mat är lika med noll.

Blanda sjögräsnudlar med pesto och värm upp. Dela några skivor rökt lax och rör ner. Tärna en halv avokado och strö över. Har jag färsk spenat hemma så brukar jag blanda i en näve. Supersmarr och mättande! 

Ha det bäst! /Anna

2 kommentarer:

 1. Hej Anna!
  Härligt att vara igång med en sunt leverne! Den där pastan ser super smarrig ut! Hemma hos oss äter vi just nu en massa egenodlade grönsaker i olika rätter, sallader och kombinationer. Gott och nyttigt!
  Hoppas komma igång att röra på mig mer också, funderar på stavgång då jag kan utföra det rakt utanför dörren.
  Må så gott!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Det ser verkligen väldigt gott ut. Sjögräsnudlar - var hittar man sådana?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...