söndag 3 mars 2013

Vägen mot 40 - Februari

Tänkte att jag skulle göra en liten sammanfattning om hur februari har gått när det gäller att förbättra min hälsa. Nu är det knappt 5 månader kvar till jag fyller 40 och jag är verkligen på god väg att nå mina mål som är att ha en kropp och själ i balans till dess!


När det gäller kosten så är det fortfarande lågkolhydratkost som gäller. På det stora hela har det gått fint men den sista veckan har sötsuget slagit till oväntat många gånger vilket naturligtvis är jobbigt. Ställde mig på vågen den sista februari (väger mig endast den siste varje månad) och den visade på -6 kg sedan starten vid nyår och det kan man ju inte annat än att vara nöjd med :)

Tränar gör jag fortfarande inte lika ofta som jag skulle vilja. Jag går på gymmet minst 1 gång i veckan och promenerar ett par gånger i veckan. har ett knä som bråkar en del med mig och det är väl en av anledningarna till att det inte blir så mycket träning som jag skulle vilja, men det har även varit lite motigt att komma iväg till gymmet på kvällarna. Hoppas och tror att det kommer att bli ändring på det nu när kvällarna blir ljusare igen!

När det kommer till vilan, avslappningen och ett sinne i balans så har det faktiskt hänt en hel del månaden som har passerat. En hel del klokheter har landat i mitt huvud och tankeverksamheten i min stackars överhettade hjärna har lugnat ner sig betydligt vilket naturligtvis känns fantastiskt skönt! Jag har sovit mycket bättre och det är tydligt att jag är fylld med mer energi än på länge länge! 

Så nu fortsätter jag på den inslagna linjen och kör en månad till :)

/Anna

10 kommentarer:

 1. Heja heja, vad duktig du är! En riktig förebild! kram

  SvaraRadera
 2. Åh va härligt det låter !! Grattis att du kommit så här långt!! Det här med motion kan ju vara lite knivigt att få till ibland, kan ju bli lättare nu om du har cykelavstånd till jobbet eller så och kan få lite enkel vardagsmotion? Kram Sara

  SvaraRadera
 3. Det låter kanon, heja dig! Jag tror garanterat att du kommer tycka att det känns lättare med träningen när det blir ljusare och kom ihåg att känn dig nöjd över den träning som du får till :). Promenader är ju kanonbra, de gör gott för både kropp och själ :).

  Ha det bra! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 4. Vad duktig du är - jag skulle verkligen behöva komma igång själv.
  Kram Jannike

  SvaraRadera
 5. Det låter verkligen härligt och jag blir så glad för din skull! Och så blir jag inspirerad. Jag vill också må bra och bli piggare... :)

  SvaraRadera
 6. Det låter ju jättebra! Grattis till framgångarna ;) Så då är det bara att fortsätta.
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 7. Vad du är duktig! Heja dig! Och jag säger som Kicki, du inspirerar! Kram!

  SvaraRadera
 8. Åh, så rolig! Duktig du är! Jag fyller också om 5 månader och har liknande planer *ler* Heja dig!!!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 9. Heja dig Anna, härlig inställning o fruktansvärt bra jobbat. Inte alltid det lättaste att ändra tankesätt när man inte har orken o energin. Största vinsten måste vara den mentala biten kilona är bara en stor bonus. Go girl, du är bäst. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 10. Hej! Kikat runt lite hos dig och det känns verkligen som du är på rätt väg. Jag hade själv en lång sjukskrivning för utmattning för några år sen. Jag har börjat på mindfulnessyoga och det är bara så skönt. Lycka till med nya jobbet! Kram Anita

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...