måndag 1 juli 2013

Att försöka landa igen!

Det här med att landa i vardagen igen är väl den största utmaningen med att varit borta så som lillebror och jag har varit den gångna veckan. Att samtidigt vara pepp till tusen efter alla inspirerande möten och samtal när kroppen och knoppen samtidigt är dyngtrötta av alla intryck och på tok för lite sömn. Hjärnan studsar och har fullt upp med att sortera, minnas och glädjas och rädslan över att parkera den är aldrig så påtaglig som nu. Aldrig annars är väl lusten att förändra världen och göra revolt mot de ekorrhjul vi lever i så stor som nu... Fruktansvärt jobbiga existentiella frågor som snurrar och denna skräck för att landa på samma bekväma plats som innan har övertaget samtidigt som hela jag skriker efter vila.
Otroligt skönt att få en ledig dag att försöka landa på iallafall. Eftersom jag skall jobba i helgen så blev det en ledig måndag som kompensation och det är jag oändligt tacksam över. Tre tuffa veckor väntar innan det är dags att njuta av en välförtjänt semester och varför jag vet att den är skall bli tuff är för att jag kommer jobba alldeles för många dagar, vara ledig alldeles för få och vi kommer vara alldeles för få som jobbar. Jag vet att jag inte borde ta ut oron i förskott men med de erfarenheter jag har så kan jag inte låta bli att känna mig både rädd och lite förbannad över de system som bygger på att vissa behöver jobba halvt ihjäl sig under sommaren för att verksamheten skall kunna fortgå. Det är ett rejält systemfel och med min nya försämrade stresstålighet gör det mig halvt skräckslagen...

Lösningen är väl troligtvis att endast jobba, sova och äta de närmsta veckorna vilket är tur att jag bara behöver göra de tre närmsta veckorna för det är ju inte direkt ett hållbart sätt att leva...

Kram på er!

/Anna

5 kommentarer:

 1. Ja ta det bara lugnt så skall du se att det löser sig.
  Kram på dig och fin vecka från Maria ♥

  SvaraRadera
 2. HEJ !!

  jag kommer också att jobba inom Hemsjukvården fast på en annan plats i Sverige, i sommar, jag lovar jag kommer peppa dig. Det är ju ett sååå kul jobb-tycker då jag ;)

  kram fr

  Elisabeth i V-by

  SvaraRadera
 3. Åhh hoppas det blir det bästa för dig,jag jobbar också i vården och vet hur det kan vara!!!

  Kram och ta hand om dig.
  Lotta

  SvaraRadera
 4. Tuffa villkor, kan bara instämma i vad du skriver i det ofattbara och ohållbara i att låta några slita ut sig helt. Var rädd om dig och hoppas veckorna ska gå bra!
  Det är ett värdefullt jobb du utför!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Tänker på dig vännen och hoppas att du kommer lyckas hålla både mod och lust uppe under de veckor som väntar. Att du lyckas finna de där stunderna i vardagen där du finner kraft och laddar batterierna fulla med energi. Att du inte ska gå på din välförtjänta semester helt slutkörd och tom inombords utan med lust, glädje och en stolthet över det fantastiska arbete som du och dina kollegor utför. Det är skit att ni är för få men ni ska veta att ni är sååå uppskattade. Att ni gör skillnad. Varje dag.

  Lova mig att du tar hand om dig vännen.

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...