tisdag 18 februari 2014

Att försöka sig på en liten sammanfattning


En liten sammanfattning av vår London-trip såhär en vecka efter vi kom hem :)

Lillasyster och jag reste tillsammans med min allra äldsta kompis och hennes dotter och resan var egentligen vår 40-års present till varandra (döttrarna hade helt enkelt väldigt tur att vi lät dem följa med). Vi fyllde ju år förra sommaren så vi har allt väntat ett tag på att njuta av våran present till varandra. Förstås att det höjde upplevelsen lite till att dela upplevelsen med döttrarna. Hade förstås varit supermysigt om även storasyster hade haft möjlighet att följa med <3

När vi bokade resan kände vi att det var viktigt att bo centralt, men såhär i backspegeln kändes det lite onödigt (även om hotellen var väldigt bra). Eftersom det är så grymt lätt och smidigt att ta sig fram med tunnelbanan så hade det inte varit några problem att åka några tunnelbanestationer till för att komma in till centrum och på så sätt kunnat bo lite billigare. För det var sannerligen fantastiskt enkelt att ta sig fram med tunnelbanan. Och det kommer från någon som tycker att det är besvärligt att åka tunnelbana i Stockholm ;) Det var tydligt skyltat överallt så det gick knappt att komma fel. Dessutom var systemet med kontoladdningskort enkelt och bra. Ett extra plus för det!

Nu la vi kanske mest tid på att shoppa och inte att titta på sevärdheter men det kommer jag definitivt göra nästa gång jag åker till London. Shoppingen var naturligtvis toppen och vi fyndade som sjutton, men om jag skall vara ärlig så njöt jag mest av att insupa atmosfären (vackra hus och byggnader, härliga människor och gästvänliga engelsmän). Dessutom kommer jag absolut åka när det är varmare och härligare väder ute så man kan strosa runt i parkerna på ett annat sätt. Även om vädret var helt okej när vi var där så är det ju något helt annat att besöka en storstad när det är varmt och skönt ute!En härlig resa var det verkligen och visst blev jag lite kär i London precis som alla andra som besöker staden för första gången. Jag kommer absolut åka tillbaks snart och då ta med mig resten av familjen. Harry Potter museet skall ju vara fantastisk och det hann vi inte med. Dessutom måste man ju äta Fish and Chips och det bommade vi denna gången. Två bra anledningar att besöka London snart igen med andra ord ;)

/Anna

7 kommentarer:

 1. Härligt Anna! Tack för att du sprider lite London-feeling!!! Underbara foton och fina ord!
  Kram Anna som ÄLSKAR fish and chips!!

  SvaraRadera
 2. Åh London står på vår önskelista! Din tanke om att bo mindre centralt var nog klok. Jag har tittat på några resor och det blir snabbt ganska dyrt.
  Kram Maris

  SvaraRadera
 3. Ja verkligen. Jag vill också åka dit igen, den här gången med familjen. Åh så kul. Kram.

  SvaraRadera
 4. Åh vilka härliga bilder! Tänk att jag ännu inte fått tummarna loss att beställa Londonresan till sonen och mig... Vi ska absolut besöka Harry Potter muséet - det står överst på hans önskelista.

  Kram!
  PS. Tack för dina fina ord :)

  SvaraRadera
 5. Instämmer helt med alla dina reflektioner om London! Parkerna är ju så härliga - jag och min dotter var där precis i början på maj 2010 och hade superfint väder först med vår och vi kunde strosa runt, sen blev det kallt och regn :=) Det tråkigaste är ju att man inte orkar och hinner hur mycket som helst på en dag -- insupa atmosfär en dock en av de bästa känslorna. Kram Milla

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder, förstår att det var en lyckad resa. Planerar själv att åka till London för första gången i sommar!

  SvaraRadera
 7. Åh vad härligt! Var nog 10 år sen jag var i London.

  En lyckad resa kan man leva på ett tag :-)
  Kram Malin

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...