måndag 20 april 2015

Att ha det lite mörktNu är det snart ett år sedan som barnen och jag flyttade och vi trivs väldigt bra i vårt nya hem. Vi har boat in oss och det känns som hemma. Vi har det vi behöver och det känns mysigt att komma hem. Två saker fattas dock fortfarande. Tavlor på vardagsrumsväggarna och vettig belysning i hallen och lillasysters sovrum. Värst av allt är det i hallen. Där har vi ingen lampa alls. Och vår hall är det enda utrymmet som inte har något fönster i lägenheten så där blir det verkligen mörkt. För övrigt är lägenheten ljus med fönster i tre väderstreck. Men hallen är liten, trång och helt utan ljuskälla. Hopplöst… Lite av problemet är att vi inte kan komma överens om vad vi skall ha för lampa. Det har nämligen visat sig att lillasysters och min smak när det kommer till inredning inte alls stämmer vidare bra överens. 

Lillasyster är ute efter något modernt, helst i koppar, något liknande den här. Och själv vill jag nog helst ha en tråkig men praktiskt plafondlampa… Men vi har ganska högt i tak så hon kanske har rätt lillasyster, att det skulle fungera med en hängande lampa? Fast i så fall skulle jag nog vilja ha en riktigt maffig kristallkrona. Det skulle väl vara något. I en liten mörk hall? En sådan här till exempel. Det skulle väl ge vår lite för trånga hyrestrea en liten touch av flärd och glamour? 

Hmm, vi får nog fundera ett tag till. Tack och lov har vi ju den ljusa årstiden framför oss men innan hösten kommer skall det sitta en lampa uppe, så är det bara. Inte en mörk vinter till och famla sig fram efter skor och nycklar och väskor och vantar på morgonen…

Kram Anna

2 kommentarer:

 1. Då har ni ju till hösten på er att komma överens ;-) ändå imponerad att ni klarat er i mörker..

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 2. Här är en snygging:
  https://www.byrydens.se/sv/shop/taklampor/random-rain-plafond-60cm-koppar-2829750-6504

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...