söndag 22 mars 2015

Att ha viljan, verktygen och supporten

En vecka in på Bootcampen och det går än så länge strålande. Jag vet ju av erfarenhet att min utmaning kommer längre fram men denna gången är jag beredd och kommer inte att ge vika. Har haft lite huvudvärk i veckan och i fredags hade jag inget tryck i musklerna på träningen men jag vet ju att det är övergående. Det är bara att bita i så kommer orken tillbaka igen. Det är fantastiskt vilken support ni ger mig i form av gulliga kommentarer, sms och mail. tack! Ni skall bara veta hur mycket ert stöd betyder! 

Att göra en sådan här resa som jag gör innebär att man behöver ha en vilja av stål, för det är onekligen tufft och motigt många gånger. Man måste verkligen ha bestämt sig och de dagar det går åt helvete (för det gör det ibland) är det bara att bita ihop och ta ny tag. Att inte låta sig nedslås av eventuella motgångar är en viktig nyckel!

Man behöver även ha ett verktyg. Förstås. Man måste veta hur det skall gå till. Och jag vet exakt hur jag skall göra. Alla års kämpande med formen har dessutom lärt mig hur jag INTE skall göra. Vad som INTE fungerar på min kropp och mitt psyke. Alla tidigare försök att komma i form har således inte varit förgäves. Alla mina erfarenheter har tagit mig dit jag är idag och det är en framgångsfaktor. Klart jag har massor av kunskap och det är klart jag vet hur jag skall göra. Dessutom har jag en coach som tycker precis som jag. Vi är överens över hur man skall äta och träna för att komma i form. Vilket förstås gör det så mycket lättare. Att känna att någon annan med mycket kunskap står bakom mina val känns oerhört tryggt.

Sedan sist men inte minst. Man behöver bra support. Man behöver omge sig med människor som tror på en. Som gläds med framgångarna och som lyfter en när det är motigt. Man behöver inga avundsjuka kompisar som mumlar om extrema metoder och får det inte lov att räcka nu... Har man sådana människor i sin omgivning så gäller det att inte lyssna på dem. Det är sådana som tycker man är grym och som hejar på allt för vad de är värda som man behöver. Och sådana personer har jag gott om. Tack och lov. Tack för det. Tack för att ni lyfter mig och hejar på när jag har det motigt. Tack för att ni stillar mitt omättliga bekräftelsebehov och tack för att ni tror på mig. 

Det är det som krävs för att lyckas med en sådan här hälsoresa tror jag. Viljan, verktygen och supporten. 


Bilden till vänster är tagen för ganska precis ett år sedan. Jag har aldrig varit stor som jag var då. Jag var så stor att jag vägrade ställa mig på vågen. Jag ville inte se de hemska siffrorna. Här någonstans bestämde jag mig att det fick vara nog för där kände jag mig tung och klumpig på riktigt. Jag hade en kropp som begränsade mig och ALLA kläder satt illa. Nu ett år senare är jag på god väg mot toppformen. Det är en bit kvar, men det har gått så mycket fortare, lättare och bättre än vad jag hade hoppats på att jag inte känner någon panik längre. Nu känner jag mig lugn över att jag kommer komma dit jag vill. 

Och vet ni... Det känns sååååå härligt va!

Kram Anna

Ps: Har fått en del mail med frågor om hur jag äter och tränar och det är klart att jag skall dela med mig. Det kommer :)

12 kommentarer:

 1. Jag säger bara WOW!!! Du är så galet inspirerande. Ser fram mot kommande inlägg. Vill veta allt hur du har burit dig åt! Hälsningar en som har många kilo att bli av med!

  SvaraRadera
 2. Helt galet bra! Hatten av... Kram

  SvaraRadera
 3. Wow, heja dig !
  Ja jag vill också veta vad du äter och hur du tränar, behöver lite inspiration.
  Just nu är jag inne i en svacka, med både mat och träning, hua känns inte bra.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 4. Super inspirerande!! Det är så roligt att få ta del av en sån utmaning, hela vägen och inte enbart resultatet. Förstår själv att jag inte har tillräckligt fokus för att nå mittmål, motivation är ju en sak, men utan en plan kommer man inte så långt. Vore jättekul att höra om hur djurexpert planerar för en vecka så du får ihop det med jobb, träning och mat! Kram

  SvaraRadera
 5. Oj va duktig du är! Heja dig! Jag började träna för ca 2 månader sen och tycker att de är jätte kul. Även om de än så länge inte ger så mycket resultat. Kram

  SvaraRadera
 6. Heja dig. Järnvilja och support är viktiga ingredienser. Du är så himla duktig. Kram.

  SvaraRadera
 7. Wow vad häftigt! Strongt av dig att klara det, så långt! Jag kan tänka mig att det är en härlig känsla! Fortsätt häng i bara, det kommer gå toppen! Stor kram Maja

  SvaraRadera
 8. Heja dig, du inspirerar!

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 9. Du har verkligen gjort en superresa och bara att ta steget att vilja är enortm stort tycker jag! Vilken inspiration du är!
  ja du läste ju om PT hos mig! Mellnamålen var dom som jag missade, det räckte liksom inte med ett fjuttigt äpple, mellanmål kändes för mig som en jätteportion när jag startade.. det går åt mycket keso o kvarg hemma.. ¨
  men känslan att för mig ha hittat en jämnsockernivå är fantastisk! heja mellanmål

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 10. Du är så otroligt duktig! Det är alltid skoj att läsa om personer som har ett mål och som kämpar för att nå det. Du är grym!
  Kram Jennifer

  SvaraRadera
 11. Wow så jäkla duktig du har varit verkligen.
  Vilken vikt har du satt som mål att nå?
  Ha en fin kväll
  Kram Linda

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...