måndag 29 december 2014

Att vara på god väg mot målet

Med endast några få dagar kvar av 2014 börjar iallafall jag känna ett behov av att summera året som gått. Tänker mig att min stora tillbakablick, den får ni i morgon, för den krävde lite mer (som varje år) tankeverksamhet än vad jag räknat med ;)

Men något jag har jobbat på hårt under året är ju min hälsa. Det har jag ju tjatat till oändlighet om så det är det väl knappast någon som har missat. Och jag har skrivit att jag blivit starkare och fått bättre kondis. En trevlig bieffekt av detta är att jag faktiskt lyckats tappa lite av mitt fluff också. Det mjuka som jag burit omkring på alldeles för länge och som gjort att jag inte känt mig som jag. Det har liksom varit jag, fast med en massa fluff utanpå så att man inte ser hur jag ser ut om ni förstår vad jag menar. Dessutom har ju fluffet begränsat mig så tillvida att det finns massor av grejer som inte gå att göra när kroppen bär omkring på alldeles för mycket dövikt. 


Den vänstra bilden är tagen juldagen 2013 när jag var större än vad jag någonsin varit tidigare och den högra för några veckor sedan.


Efter att ha varit alldeles för fixerad vid min vikt i alldeles för många år av mitt liv så skall jag erkänna att jag varit lite skraj från och till under den här resan. Rädd för att fixeringen vid min vikt skulle ta över igen. Jag har jobbat så hårt med att lära mig att tycka om mig själv och inte slå ner på mig själv bara för att jag varit för rund. Så från början handlade det bara om träning och att äta så jag orkade träna ordentligt. Vågen gjorde jag mig av med. Men i höstas bestämde jag mig faktiskt för att tillsammans med några av mina träningskompisar att strama upp kosten rejält under tre månader.  Jag funderade mycket på om jag skulle må bra av en sådan utmaning, men bestämde mig tillslut för att köra och lovade mig själv att vara snäll mot mig själv och inte bedöma min insats efter vad som stod på vågen.

Målet var att minska kroppens fettprocent alltså inte primärt att tappa i vikt. Och nu efter sista invägning och mätning kan jag konstatera att det har gått mycket bra. Trots att det inte inte alls har blivit så mycket träning som jag önskat de senaste månaderna. Min fettprocent har minskat betydligt och även om det är en bit kvar innan jag når dit jag vill så har jag gjort mycket av jobbet. Jag är på god väg att nå mitt mål. 

Vad jag tar med mig in i 2015 är att det aldrig är försent att ta tag i sin hälsa. Vi har bara varsin kropp så det gäller att vara rädd om den och behandla den med den respekt och kärlek som den förtjänar. 

Kram Anna11 kommentarer:

 1. Fantastiskt bra jobbat! Du är en sann förebild! Kram

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat Anna!! När man tittar in ibland hos bloggare som man följt i flera år till och från blir man så glad när man ser livets förändringar!! Ha ett bra 2015!!! <3

  Kram Kram

  SvaraRadera
 3. Wow! Vad bra gjort! Vilken stark resa du gjort. Jag lyfter på hatten. Heja dig!

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig resa du gjort.
  Jag har faktiskt precis skaffat mig gymkort. Borde också ta före och efter-bild. Kram.

  SvaraRadera
 5. Ja jag skriver det igen...hurra för dig. Bra jobbat :)
  Gott nytt år på dig nu. Och nu måste vi ta vår fika efter nyår eller hur.
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 6. WOW va du har jobbat!!! Så bra gjort:)
  Nu önskar jag dig ett riktigt Gott Nytt År!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Bra jobbat vad duktig du är kram Diana

  SvaraRadera
 8. Du är grym!

  Önskar dig och de dina ett Gott Nytt År!
  Kram Jennifer

  SvaraRadera
 9. Wooooow så grymt jobbat av dig!!!! Vilken resa du har gjort... Vilken vilja du har det är ju fantastiskt! Heja dig!
  Önskar dig och dina ett fantastiskt 2015

  Gott nytt år
  Kram Sadra

  SvaraRadera
 10. Wow, vilken skillnad, duktig du är! Önskar dig ett Gott Nytt År! Kram Suss

  SvaraRadera
 11. Vad fin du är.
  Vad duktig du har varit, hoppas att du når ditt mål du satt upp
  Kram Linda

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...