tisdag 30 december 2014

Årsresumé 2014

Tänkte att jag lite traditionsenligt skulle försöka mig på en liten summering av det gångna året såhär på årets sista skälvande timmar. Jag har ju gjort lite olika de senaste åren, men i år gör jag det helt enkelt lätt för mig och knycker de frågor som valsar runt i bloggvärlden just nu. Varsågoda. Mina reflektioner från 2014 som jag nu är redo att lägga bakom mig ;)
Gjorde du någonting 2014 som du inte gjort förut?
Hoppade jämfota upp på en 50 cm hög låda, lyfte 80 kilo i marklyft, pressade 42 kilo över huvudet och så vidare och så vidare... Det blev många personliga rekord under året :)

Genomdrev du någon stor förändring?
Det var mycket som förändrades i mitt liv under 2014 men man får väl ändå säga att separationen från barnens pappa efter våra 24 år tillsammans och flytten till en egen lägenhet i våras var den största förändringen av dem alla. En förändring som förstås på många sätt var jobbig och smärtsam men som jag ändå är nöjd över. Det är fortfarande ovant att inte leva som familj men just nu mår jag bra av att leva ensam och lägger mycket krut på att hitta tillbaks till den personen jag är och som inte bara har sin identitet som mamma eller fru. Jag har varit det i så många år att jag liksom inte hade ordning på vem jag själv var där ett tag... 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej inte under 2014, men nu i början av 2015 så kommer en av mina närmsta vänner äntligen  bli mamma. Det längtar jag efter och ser fram emot!

Vilka datum från 2014 kommer du alltid att minnas?
Den 10:e augusti. Då uppfyllde jag mitt nyårslöfte, att komma upp i handstående själv. Mot en vägg visserligen, men ändå. Jag vågade och för mig krävdes det en hel del mod.

Vilka länder besökte du?
Först besökte jag London i början av februari. Första gången men förhoppningsvis dröjer det inte så länge innan jag åker tillbaka. Det var en omedelbar förälskelse som drabbade mig! Sedan åkte jag till Thailand i oktober. Där jag bland annat besökte ett barnhem i norra Thailand och umgicks med närmare 80-talet sköna ungar i två dagar. Det var absolut  några av de mest känslosamma dagarna i mitt liv och minnena därifrån kommer för evigt lysa i mitt hjärta. En resa jag är så oerhört tacksam över att jag fick lov att följa med på.

Bästa köpet?
Mina Reebok Nano 4.0. De är mycket välanvända och sååå sköna

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Åh, det var mycket som gjorde mig riktigt, riktigt glad men en höjdpunkt var när jag tillsammans med min bästa pluggkompis fick magisteruppsatsen godkänd i april och vi på riktigt kunde lösa in vår distriktssköterskeexamen. Eller kanske det var mer lättnad än glädje om jag tänker efter... 

Saknar du någonting 2014 som du vill ha 2015?
En diskmaskin. En sådan hade gjort mitt liv så mycket lättare. Eller framförallt, vilken gladare mamma mina barn hade haft, och så mycket tjat de hade sluppit lyssna på ;)

Vad önskar du att du gjort mer?
Yogat. Längtar efter det. Ständigt och jämt. Men får inte till det. Fortfarande sviter från utmattningen 2012. Kan inte hålla koncentrationen tillräckligt. Det kryper i kroppen och jag kan inte njuta av lugnet. Men jag vill hitta tillbaks för jag saknar det...

Vad önskar du att du gjort mindre?
Låtit diverse energitjuvar påverkat mig. Himla onödigt, men jäklar vad svårt jag har att hålla andras stress ifrån mig. Något att jobba på under 2015...

Favoritprogram på tv?
Downton Abbey och Suits. De enda programmen jag ser på som går på tv. Och Let's Dance förstås. 

Bästa boken du läste i år?
Illa, men jag läste knappt några böcker. Det är olikt mig, för jag tycker verkligen om att läsa. Har alltid läst mycket. 2014 tog jag mig tyvärr inte tiden riktigt.

Största musikaliska upptäckten?
Rent generellt så är jag grymt efter när det gäller musik. Är ständigt sist på pucken och hittar all musik på min dotters Spotify-lista månader efter alla andra.

Vad var din största framgång på jobbet 2014?
Ja, vad skall man säga. Att jag fick drömjobbet som skolsköterska bland många andra sökande utan någon egentlig erfarenhet av yrket. Det måste väl ändå vara den största framgången. Alla jobb jag har haft i livet har jag trivts med men det här får mig verkligen att må bra på alla plan. Jag inbillar mig att jag faktiskt gör skillnad för vissa av de eleverna jag möter och vad kan väl vara mer tillfredsställande än det?

Största framgång på det privata planet?
Min förbättrade hälsa. För ett år sedan var den katastrof. Jag vägde på tok för mycket, kondisen var usel, musklerna var inte vidare starka, jag prioriterade mig själv och min kropp alldeles för dåligt. Men 2014 kom jag över tröskeln och är nu på god väg mot toppformen. 

Största misstaget?
När jag lät min nya fina cykel stå kvar vid tågstationen över natten och den förstås var stulen när jag skulle hämta den morgonen efter...

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Absolut gladare!

Vad spenderade du mest pengar på?
En ny cykel... Skittrist eftersom den stulna cykeln bara var en år gammal. Den nya är superfin och jag är verkligen mer än nöjd med den, men det var ändå så himla onödigt att behöva köpa en ny. Sedan la jag ju förstås mycket pengar på nya möbler...

Något du önskade dig och fick?
Mitt jobb. Det är jag verkligen glad och tacksam över. 

Något du önskade dig och inte fick?
Ett billigare boende. Min lägenhet är på tok för dyr för min lön. Men med tanke på hur besvärligt det är att hitta boende i min stad får jag vara glad att jag och barnen överhuvudtaget fick en lägenhet. Även om den både är för dyr och lite för liten för oss tre.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Var på läger tillsammans med familjen, Precis som jag varit ungefär hälften av alla mina födelsedagar. 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Har haft en del otur med sjuka under året och det hade väl inte direkt gjort året sämre om jag hade fått vara frisk. Bland annat låg jag inlagd på sjukhus några dygn i början av sommaren för en otäck inflammation i magen. Totalt onödigt. Sedan har jag dragits med halsont från och till nu i flera månader. Helsegt. Så jo 2014 har varit toppen men jag jag fått vara frisk hade det helt enkelt varit ännu bättre!

Vad fick dig att må bra?
När jag insåg att den styrka jag har är så mycket större än vad jag trott. Jag har varit så duktig på att slå ner mig själv så länge, men det är slut på det nu. Det har bara varit mina egna rädslor som har stoppat mig tidigare men livet är för kort för att dem stoppa mig från att nå mina drömmars mål. Insikten att jag har all den styrka som krävs för att skapa det liv jag vill ha får mig att må bra.

Vem saknade du?
Mina barn. Att ha dem nära bara varannan vecka gör ont i mammahjärtat förstås. Men samtidigt tänker jag att för mig är det bra övning. De kommer inte bo kvar hemma hos mamma för evigt och för eller senare så måste jag lära mig att leva ensam utan dem (även om det i lillebrors fall lär dröja gaaaaanska många år ändå). En konsekvens av varannanveckas livet är att jag njuter mer av veckorna när barnen väl är här. De veckorna slösar jag inte bort tid på att slösurfa eller glo på tv utan då är det fullt fokus de få timmar vi har tillsammans.

De bästa nya människorna du träffade?
Alla nya träningskompisar. Vi känner inte varandra speciellt bra, men vi svettas, plågas, skrattar, spränger gränser och utvecklas tillsammans flera gånger i veckan. De peppar, utmanar och pushar mig och för det kommer jag alltid vara dem tacksam. Människor man delar blod, svett och tårar tillsammans med har en speciell plats i hjärtat helt enkelt ;)

Mest stolt över?
-19 kilo...

Högsta önskan just nu?
Att jag och min familj får vara friska. Fred på jorden. Att alla barn skall få äta sig mätta och vara trygga... Ja det vanliga ungefär...

Vad längtar du efter?
Att bli kär igen ;) Är osäker på om mitt hjärta är redo för det egentligen, men det är väl ett gott tecken om något att jag börjat längta lite iallafall.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Lägga mindre energi på sådant jag inte påverka och mer på mig själv och de som är viktiga för mig. Bli ännu bättre på att säga ja istället för nej bara för att jag är skraj! Njuta mer av vardagen och öppna ögonen för lyckan i det lilla,

Kram och gott nytt på er! /Anna3 kommentarer:

 1. Vilken härlig träningsresa du har gjort, heja dig.
  Kul att läsa dina svar på frågorna. Gott nytt år - kram.

  SvaraRadera
 2. Härlig summering av ditt år Anna! Önskar dig ett toppen år 2015!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. TACK Anna för att du så generöst delar med dig. Blir alltid så peppad när jag läser här inne hos dig. Därför är jag väldigt glad över att du börjat skriva lite oftare igen. Önskar dig ett Gott nytt år! Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...