onsdag 3 december 2014

Att fira jul på ett nytt ställe


Första julen i nya lägenheten och första julen då mina barn har två hem... 

Inte helt lätt att förhålla sig till. Ja själva firandet är inte så besvärligt. Vi firar julen allihop tillsammans för enkelhetens skull. Men allt annat. Alla traditioner, allt som skall vara som vanligt, som det är varje jul... Det är betydligt trassligare. Jag var hemma hos barnens pappa häromdagen och rotade runt i jullådorna. Målet var att få med sig några gamla grejer hit. Några som har hängt med ett tag och som barnen förknippar med jul, för att även detta hemmet skall färgas lite av deras historia och barndom. Tror att jag lyckades ganska bra. En del viktiga saker blev kvar och en del fick jag med mig hem. 

Måste jobba på det där. Själv är jag grymt onostalgisk och är inte det minsta traditionsbunden. Men jag glömmer lätt att det inte är samma sak för barnen. Det var mitt beslut att flytta och starta ett nytt liv. Inte deras. Och deras barndom måste få finnas med här också, inte bara hemma hos deras pappa. Jag hoppas att jag lyckas. För mina barn är värda all den julmagi de vill ha. Även om allt inte är som vanligt och de numera bor på två ställen...

/Anna

5 kommentarer:

 1. Klok som en bok är du min vän! Kram

  SvaraRadera
 2. Så klokt skrivet... Det är nog många föräldrar dilemma kring högtider.
  Som du skriver så gör du ju allt och det bästa för dina barn.
  Va rädd om dig o ha en fin kväll!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Jag tror att du har lyckats alldeles utmärkt. Så fint att ni ska fira jul tillsammans. Bara det visar på att ni båda tänker på barnens bästa först, såklart. Du är en fin och klok människa. Kram.

  SvaraRadera
 4. Klokt att tänka så min vän. Men det kan inte vara lät det här. Men vet du....jag tror du fixar det här helt underbart.
  Kram på dig

  SvaraRadera
 5. Vilken fin jul ni kommer att få, att få vara tillsammans allihop.
  Jag är inte heller så julig av mig men allt för mina barn och sen när dom blir stora så gör dom ett val om vad dom tycker är viktigast, ja man hoppas ju att de tar någon tradition med sig för det har jag ju själv från barndomen..

  Kram Sandra

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...