fredag 15 november 2013

Funderingar en fredag


Så var fredag eftermiddag här igen och oj vad härligt det känns, speciellt efter en vecka som den här. Det nya jobbet är verkligen hur bra som helst. Eller kan man säga så om ett jobb förresten, att det är bra? Jo, fast det kan man nog... Nya jobbet är MYCKET bra till och med. Men jösses vad det har tagit på krafterna denna första riktiga veckan. Jag har stapplat hem av trötthet på kvällarna och stupat i säng efter en kort stund tillsammans med familjen vid middagsbordet. Det är en omställning naturligtvis att börja jobba igen. Tidiga mornar och sena eftermiddagar, dessutom i november av alla månader. Det borde inte ens vara lagligt att jobba i november. Alla borde få semester för att gå i ide i november. 

Förr stressade jag upp mig för att jag inte orkade med annat än att jobba under de mörka månaderna. Jag resonerade att man måste hinna leva också. Idag, men de erfarenheter jag bär med mig, är jag lycklig bara över att jag orkar jobba när det är november. Jag sover, äter, åker tåg och jag jobbar. Och det får liksom vara good-enough. Ja, det är förfärligt att leva så de mörka månaderna under året, men, nu är det som det är. Och det är de förutsättningar vi här uppe i norden lever under. Då får det väl vara så... Iallafall just nu. Nu när jag inte längre kan gömma mig bakom den frihet det innebär att gå i skola. CSN är ju liksom inte ett vidare hållbart sätt att försörja sig på!


Nåja, nu skall jag inte bädda ner mig i soffan för fredagsmys med familjen utan istället väntar en helg tillsammans med Junis förbundsstyrelse. Det skall bli fasligt trevligt, fast jag skall erkänna att just nu är det lite segt att lyfta på ändan ;)

Ha en fin fredagkväll!

Kram Anna
8 kommentarer:

 1. CSN är definitivt inte hållbart i längden. Så många år jag knotat runt med det. Äntligen börjar jag se slutet på just den biten. När jag läser min master är tanken att jag jobbar i alla fall näst intill heltid samtidigt. Men förstår att omställningen från student till arbetare är enorm och att det tar ett tag att ställa om sig. November borde alltid spenderas i ett soligt och varmt land.
  Så fin bild på dig. Hoppas du får en fin fredag. Kram.

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att du trivs på jobbet och att det är roligt att jobba igen! I november är det mörkt och grått, men då kan det nästan vara lika bra att ha något att göra på dagarna, tycker jag. Även om orken tryter ibland, såklart! Ha en fin helg, kram Maja

  SvaraRadera
 3. Skoj att det känns så bra på jobbet!
  Ha nu en skön kväll och hoppas du får chansen att ladda batterierna lite i helgen. Kram Jennifer

  SvaraRadera
 4. Tänk om alla hade samma positiva jobbkänsla som du har! Härligt att du trivs så bra!
  Jag har funderat på om man inte helt enkelt kan hoppa över november på något sätt och göra advent dubbelt
  så lång! Kram M.E

  SvaraRadera
 5. Vad härligt att vara så nöjd med sitt jobb.
  Ha en rolig helg.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 6. Hoppas det blev en mysig fredag :-)
  Härligt med kul arbete.

  Kram N

  SvaraRadera
 7. Underbart att du trivs med ditt nya jobb. Snart är det december och då blir allt lite lättare, november är bara en månad man måste igenom, gillar den inte heller.
  Ha en skön kväll. Kram Pia

  SvaraRadera
 8. Det är så härligt att höra hur du trivs med ditt nya jobb Anna. Att du har hittat helt rätt. Är så glad för din skull. :) Jag tror att vi är många som kämpar med november och mörkret. Jag känner själv att jag varken hinner eller orkar med allt som jag skulle önska just nu men att det är helt ok. Det behövs mer vila och sömn just nu och då får ambitionslistan kortas ner helt enkelt. Men snart vänder det. Snart blir det återigen ljusare för varje dag. Så håll ut vännen och fortsätt njuta av ditt nya jobb.

  Varm kram
  Lotta

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...