tisdag 8 januari 2013

Nytt år och inredningsfunderingar


Precis som varje år när man plockat bort julsakerna så blir det så vansinnigt tomt här hemma och varje gång det känns tomt så kommer suget att göra om. Egentligen trivs vi ganska bra med de flesta rummen i hemmet men vardagsrummet skulle sannerligen behöva ett lyft. När vi flyttade hit för elva år sedan renoverade vi det mesta, men i vardagsrummet fick den gamla skruttiga parketten ligga kvar. Jag har funderat länge på om man bara skulle kunna slipa ner det och sedan lasera det för att slippa byta, men det har fortfarande inte kommit längre. Vem vet, 2013 kanske är året när det äntligen händer? Någon som har erfarenhet av det? Som student har man ju inte direkt någon välfylld plånbok att ösa pengar ur så det kanske får vänta till jag börjar jobba igen :)

På villgöralistan står dock att måla om några möbler här hemma, det kanske blir det istället. Tänkte mig att vardagsrumsbordet och en byrå i lillasysters rum skulle få gå genom en förvandling med lite ny fräsch färg :) Hur roligt jag än tycker det är att ha det fint hemma OCH att shoppa nya saker, så vill jag inte vara någon del av den gigantiska konsumtionshetsen utan försöker tänka mig för innan jag byter ut möbler här hemma. Hur tänker ni?

/Anna

6 kommentarer:

 1. Bra tänkt, gillar inte ordet tillväxt och vad det står för- Känner igen mig att vilja göra om efter jul och efter semester. Själv satte jag upp gardiner som inte varit uppe på några år, nygammal duk, flyttade om ljusstakar, fruktfat odyl matplatsen blev som ny.

  SvaraRadera
 2. Köper faktiskt ganska sällan nya möbler - gör om med sådant som kostar mindre som ljus och kuddar och gardiner och sånt! Kram Sara

  SvaraRadera
 3. Vi gjorde om i dotterns rum i somras och det enda vi köpte var en säng och sedan målade vi om de möblerna hon hade.
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 4. jag kan också bli så trött på att allt bara skall köpas nytt hela tiden. Mycket charmigare att återvinna gammalt och måla om! Kram

  SvaraRadera
 5. Skulle också vilja måla om lite möbler här hemma, särskillt köksbordet, och som Carra säger är det väldigt charmigt!

  SvaraRadera
 6. Jag har blivit mer eftertänksam när det gäller inköp det blir sällan impulsköp. Brukar också göra om en del, som vårat köksbord köpte vi på blocket för flera år sedan och målade vitt, nu har vi betsat skivan svart. Blev som nytt igen:)

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...