tisdag 31 januari 2012

LCHF-Tacopaj


Idag var ditt min tur att laga maten hemma! Och resultatet blev en "tacopaj" i en LCHF variant, det blev rätt lyckat faktiskt, lite för lite kryddat bara. Så om ni testar receptet var inte rädda att krydda.

Recept:

Botten:
2 msk smör
1 dl grädde
4 st ägg

Innehåll:
smör till stekning
köttfärs
2 st vitlöksklyftor
1/2 dl grädde
1 msk tomatpure
skivad tomat
skivade lökringar
hackade champinjoner
riven ost

Botten:
Börja med att sätta på ugnen på 225 grader. Sedan smälter du smöret i en ungsform, medans det smälter kan du blanda ihop äggen och grädden. När smöret är smält häller du över smeten i formen och ställer in i ugnen igen. Där får det stå tills den fått en ordentlig färg! Sedan tar du ut den och låter svalna.

Innehåll:
Börja med att smälta smöret i en stekgryta, pressa ner vitlöksklyftorna och låt de stekas tills det fått lite färg. När du gör så här tar du fram smaken lite bättre! Stek köttfärsen tills den är genomstekt, krydda sedan med salt, chilipulver, paprikapulver, vitlökspulver, spiskummin och lite peppar. Sedan kan du hålla på grädde och låta det småkoka. Häll sedan över köttfärsen i ungsformen. Toppa med skivade tomater och lök ringar, inte helt fel med lite champinjoner. Avsluta med ost på toppen! Ställ i ungen i ca. 10-15.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...