tisdag 14 augusti 2012

Att fota porträtt


Som de flesta säkert har förstått vid det här laget så är jag fullständigt hooked up på att ta porträttbilder. Det är verkligen hur roligt som helst och det bästa med att vara nybörjare är att till och med jag själv kan se hur utveckligen går framåt. Till min stora lycka så har jag ju tre barn som inte har så mycket emot att jag ständigt jagar dem med kameran och de ställer upp på att modella med enorma tålamod.

I lördags när vi var nere vid havet ville lillasyster att jag skulle fota hennes nya klänning (en winnwinn med andra ord) och ingen blev gladare än jag. Trots att det var mitt på dagen då ljuset var som starkast tycker jag nog att det blev ganska så bra ändå. Lyckades nästan undvika de fula skuggor som man lätt kan få i ansiktet i den skarpa solen och färgerna på bilderna blev bra trots att det var så ljust! Det är mycket kvar tills det blir perfekt, men det blir bannemig bättre och bättre :)
Så på önskelistan står nu en reflexskärm. Tror att bilderna hade blivit ett strå vassare med lite upplättning av ljuset i ansiktet. Sedan kan man troligen regigera bilderna i photoshop så de blir ännu bättre men det har jag inte tålamod med just nu ;)

Ha en fin dag hörni!
15 kommentarer:

 1. WOW!!!! Dunderfina bilder och vilken snygg dotter du har :)

  SvaraRadera
 2. oj vad du kan ...bilderna är jättebra ...( och dottern jättesöt ) ...:)

  Hittade precis hit men kommer tillbaka...roligt det där med att utv. sitt fotande.

  Kram

  Pernilla På Piazzan

  SvaraRadera
 3. Dunderfina bilder, havet ser ut som Medelhavet på första bilden!

  kram

  SvaraRadera
 4. Det är verkligen fina bilder, du är jätteduktig på att fota! Kram Jennifer

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK snälla du! Du anar inte hur glad jag blir :)

   Radera
 5. Jag har sagt det förut men det tål att sägas om och om igen: du är en fantastiskt duktig fotograf med öga och känsla för fotografi Anna. Och dottern är så fin i sin blåa klänning. Roligt att ha många modeller att kunna öva på. Bara öva på vännen. Vi tycker om att se dina vackra bilder. :)

  Ha en fin dag!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. TAAAAACK kompis! Det betyder verkligen mycket för mig att du tycker det! Du är ju så grymt duktig på att fota själv :)

   KRAM

   Radera
 6. Fina bilder! :) Din dotter ser ut att vara väldigt lik dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK! Jo, hon är det enda av mina tre barn som påminner om mig. De andra är så grymt lika sin pappa med sina blå ögon. Kul att åtminstone ha ett barn av tre som liknar sig själv :)

   Kram

   Radera
 7. Wow, wow, wow! Duktiga du och vilken snygging till dotter - gör jobbet lätt kanske ;)
  Kram Cecilia

  Tack igen för alla fina rader hos mig, nu när semestern är slut tror jag att jag ska återvända lite mer till bloggvärlden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. HAHA, jodå det blir onekligen lättare att få till shysta bilder med en sådan snygg modell!

   Jag känner igen mig. Har inte riktigt tagit mig tid att läsa andra bloggar och kommentera likamycket som jag brukar nu i sommar. Men det är väl ganska så sunt antar jag ;)

   Kram

   Radera
 8. Oj vilka snygga bilder på en jättesnygg dotter!!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...