onsdag 29 augusti 2012

Tänk vad konstigt det blir

I nio år har vi varit fem stycken här hemma. Fem som skall samsas om ytan och fem som delat på hushållsuppgifterna. Fem stycken vid middagsbordet. Oftare och oftare så är vi bara tre. Och det känns väldigt underligt. Tilda flyger och far och vi ser inte så mycket av henne, vilket faktiskt känns helt ok och sunt. Det är ju så det skall vara när man snart fyller nitton. Lillasyster är även hon ofta borta och det ger liksom en försmak på vad komma skall.
 
När lillebror föddes så var hans systrar sex och tio år. Så därför är det  ju helt naturligt att de försvinner hemifrån långt innan han gör det. Men bara tanken på att vi om några år kommer vara tre vid middagsbordet istället för fem gör mig lite vemodig. Dessutom måste vi hitta ett sätt att umgås på, bara vi tre, där det känns naturligt och inte som om det fattas någon hela tiden. Vi övade ju en hel del under de två veckor i somras när lillasyster var på Cypern och Tilda jobbade, men jag skall erkänna att det tog ett tag innan vi visste hur vi skulle förhålla oss till de faktum att vi bara var tre...
 
 
 
 
8 kommentarer:

 1. Du kommer säker upptäcka att du handlar hem lite för mycket mat, när ni blivit färre hemma. Jag vet att det tog tid för mig att anpassa inköpslistan. Passa annars på att njut av "trean" !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det blir till att njuta ordentligt av lillebror. Frågan är ju om vi någonsin kommer att släppa taget om honom ;)

   Radera
 2. Min mamma tjatar på samma sak. Min yngsta bror är arton och även om två av fyra barn bor hemma är det oftast bara mamma och pappa vid middagen. Snart flyttar ju syrran också (hem till mig). Jag tyckte det var underligt när jag flyttade hemifrån. Hemma var man ju aldrig ensam. Med tre syskon som alltid hade en hel drös kompisar hemma så var det jämt full rulle. Tror att jag låste toalettdörren på ren vara i ett år innan jag insåg att ingen skulle ju komma in..hihi..

  Uha, vill inte ens tänka på den dagen mina små flyttar. Och då kommer jag ju ha haft dem ännu längre.. Man måste ju vara stolt över dem men ändå sakna dem enormt!

  Ha en fin dag, söta du! <3

  SvaraRadera
 3. Oh vilka fina pojkar!

  SvaraRadera
 4. Tryckte på fel rad:-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...