onsdag 29 augusti 2012

Vägen mot 40- Augusti

Tänkte försöka mig på att göra en liten sammanfattning hur första dryga månaden i vägen mot 40 har gått.
 

Första nya vanan handlade ju om att promenera varje dag på semestern för att mjukstarta träningen. Det gick lite sådär med det. Jag gick en hel del, men inte varje dag som jag hade hoppats, menmen, jag är nöjd ändå!
 

 
Andra nya vanan var betydligt lättare. Inget godis, snask, läsk eller annat slabbigt frånsett på lördagar. Easypeasy! Lätt som en plätt :)
 
 
 
Tredje veckan började jag så smått med avslappningsövningar. Klarar fortfarande inte av att hålla koncentrationen i de tio minuter jag sitter eller ligger varje dag. Men skam den som ger sig, det kommer fungera för eller senare. De dagar jag tar spikmattan till hjälp så fungerar det bättre än om jag sitter i lotus.
 

 
Fjärde veckan så plockade jag bort pasta och ris från matsedeln. Samma där som med godiset. Inga problem alls. Det ger mig insikten att det är betydligt lättare att plocka bort en dålig vana än att lägga till en ny bra vana :)
 

 
Vecka fem tänkte jag att jag skulle komma igång med konditionsträningen på gymmet igen. Det har jag inte gjort. Den kraftansträngningen det innebar att börja jobba och nu börja skolan har gjort att jag inte har haft energi nog att ta tag i det. Men det kommer. Redan i morgon om det blir som jag har tänkt.
 

 
I måndags började jag till sist öva på den sjätte veckans nya vana. Att gå och lägga mig i tid för att få så mycket sömn som jag behöver (har ett löjligt stort sömnbehov) och jo, jag har kommit i säng i tid båda kvällarna. Det är trist att gå och lägga sig, men jag tror verkligen att det kommer att göra mycket för hälsan i långa loppet. Den stora utmaningen framåt kommer säkerligen vara att inte börja nattuggla på helgerna bara.
 
 

 
Sammanfattat: Träningen är inte igång än, men det är på gång och jag ser fram mot det. Matvanorna är något förbättrade och det innebär -2 kg på vågen. Meditationen fungerar inte eftersom huvudet fortfarande snurrar lite för fort, men jag känner mig ändå betydligt lugnare och mer avslappnad än vad jag gjorde innan. Med andra ord så känner jag att jag på god väg mot en bättre hälsa och jag är glad att jag tog beslutet att inte göra alla förändringar på en gång!
 
 

2 kommentarer:

  1. Oj! Två kilo! Heja, heja :) Är imponerad över hur du kämpa på... Ha en fin dag! Kramelikram

    SvaraRadera
  2. Förändring tar tid och det låter som om du är på väldigt god väg! Bara att gratulera! Bra kämpat!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...