fredag 8 april 2011

LCHF Pizza

Gjorde pizza till kvällsmat idag. Samtliga familjemedlemmar tycker om det och var och en har möjlighet att lägga på sin egen favorittopping. Familjen äter LCHF baserad kost sedan ett par månader tillbaks och detta är det bästa pizzareceptet som vi prövat oss fram till. Enkelt som sjutton och hur gott som helst!



LCHF Pizza  ca 4  portioner

Botten:
Sätt ugnen på 175 grader. Knäck 4 ägg och vipa ihop dem med 150 gram philadelphiaost. Vispa även ner 1 dl vispgrädde, 1 msk italiensk salladskrydda, 1 msk fiberhusk och 1 dl mandelmjöl (eller annat valfritt nötmjöl). Rör till sist ner 5 dl riven ost. Bred ut i långpanna och grädda i ca 25 minuter.


Topping:
Egentligen sätter väl bara den egna fantasin gränserna men ikväll grundade vi Icas med (I love eco) färdiga tomatsås och sedan la vi på fint skivad gul lök, skivade tomater, färska champinjoner, mängder av mozzarellaost (både riven och färsk), bacon, pesto och basilika. Och sedan in i ugnen igen i ca 10 minuter i 225 gradig värme


Som sagt, det bästa pizzareceptet a´la LCHF som jag har lyckats klura ut!





1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...