fredag 8 april 2011

Maränger

Prövade att baka egna maränger för första gången idag. Inte så mycket för att äta dem utan mest att ha som vacker dekoration. Det var inte alls svårt och om det nu är så att man inte bara vil förvara dem i en vacker burk så var de fastligt goda med kan jag meddela!


Maränger ca 30 stycken

Sätt ugnen på 125 grader. Separera 4 stycken ägg och ställ äggen i kylen för att använda de till någonting annat. Vispa äggvitorna på ganska låg fart med elvisp någon minut. Tillsätt 1 krm ättika och vispa en minut till. Häll på 2 dl strösocker, lite i taget, medan du ökar farten på elvispen.

Vispa ett par minuter till smeten blir riktigt fluffig och glansig. Tillsätt valfri karamellfärg och rör i den försiktigt. Sprisa ca 30 maränger på en bakplåtspappertäckt plåt. Grädda ca 1 timma. Ta ut, lossa med en stekspade och låt svalna på galler.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...