fredag 29 april 2011

Idag med

Det är så underbart när solen är framme och värmer. Nu har det varit soligt i flera dagar man börjar bli lite orolig att regnet ska titta fram snart, även om det kanske hade varit lite nyttigt för naturen med en skvätt vatten. Passa på: Njut av solen!

Godmorgon

Underbart att vakna upp till en solig, härlig ny dag! Trots detta är det lika plågsamt att kravla sig ur sängen när väckarklockan ringer. Skulle villa hoppa ur sängen med et glädjeskutt när solen skiner ute, men min kropp den bara skriker neeeej iallafall! Konstigt!

Tvingade iallafall ut mig på en liten kort prommis bara för att vakna till och även om det var ganska kyligt så var det härligt ändå. Faktiskt en fantastisk början på dagen. Nu väntar en dusch, frukost och lite bröllop innan det är dags att ge sig av till jobbet!




torsdag 28 april 2011

Inte helt lätt

Igår var jag och älsklingen ute på en två timmars promenad i solen. Vi han se ett nerbränt hus, blommor, hästar, havet och får och mycket annat. Det märks verkligen att sommaren närmar sig allt mer, särskillt när får och hästar går ute i hagen. Jag skulle försöka få kort på ett får, men det var inte helt lätt kan jag lova. De var rätt snabba och ville helst inte gosa. Tillslut gav jag upp efter att bara fått kort på fårets rumpa så älsklingen fick uppdraget och då minsan stannar han och posar. Hm, vad gjorde jag för fel?

onsdag 27 april 2011

Upp och hoppa din lilla loppa

För ett par veckor sedan skrev jag inlägg över hur frustrerad jag är över att inte kunna träna som jag vanligtvis gör. Anledningarna är två och de är riktigt irriterande båda två. Min ena höft har krånglat ett bra tag nu (sedan i höstas), den blir inte bättre utan rentutav sämre och det sinkar mig rejält. Eftersom jag knappt har tränat efter den började krångla och göra ont så verkar inte taktiken att vila sig i form den rätta...

Andra anledningen är att jag har haft feber sedan i december och då skall man inte träna det vet ju alla! Varför jag har feber har ingen läkare lyckats räkna ut än, men som sagt så är träning och feber ingen bra kombo. Och naturligtvis är frustrationen enorm och inte är det festligt alls att inte kunna röra på sig när den härliga värmen är här och sommaren väntar bakom krönet.

Ikväll trotsade jag min egen kropp och gick en kortare promenad runt kvarteret. Var ute och gick 40 minuter i sakta mak och det var helt ljuvligt. Även om det gick långsamt och hela kroppen värkte. Jag gick med solen i fejan och njöt av varenda sekund!

Det kanske är det som får bli min nya strategi, att träna trots värkande höft och feber. Taktiken att vila mig i form har ju sannerligen inte fungerat alls! Åh, vad det hade varit härligt!




Utflyktsmat

Inte är det ett dugg LCHF-vänligt med såååå gott att man bara måste äta det då och då. Dessutom passar sushi alldeles utmärkt att ha med sig som utflyktsmat! När hela familjen skulle till havet i lördags så gick Matilda och jag upp en liten stund innan resterande familjen och tillverkade sushi för ett halvt kompani!






Sheer blonde


Som ni vet försöker jag och mamma bleka bort mitt hemska svarta hår. Just nu är det väldigt gult så jag känner mig som en kyckling, men nu är påsken faktiskt slut så då måste det gula bort! Igår var vi på stan på jakt efter ett silver shampo som skulle kunna hjälpa mig en aning. Hoppas, hoppas att det hjälper!

Läs tidigare inlägg om detta HÄR!

tisdag 26 april 2011

Det gäller att passa på!

Har som sagt tillbringat mycket tid utomhus de senaste dagarna. Man kan ju inget annat än att passa på när vädret är så härligt!

Jag vet inte om det är en åldersgrej kanske, just att man måste passa på att vara ute när vädret är vackert. När man var liten så körde ju föräldrarna ut en så fort solen sken och man blev hur sur som helst över att man inte fick vara inomhus under hela sommarsäsongen. Dessutom så skulle man upp i ottan, även om man var ledig för att "hela dagen inte skulle gå". Jag vet inte riktigt, men ibland är jag lite rädd över att jag själv har anammat föräldrarnas tjat...

Tror kanske det är ett tecken på att jag trots allt ändå börjar att bli vuxen ;-)


Knasbollarna på Soten

Häromdagen var familjen, mormor och morfar på Soten. Det är ett naturresservat i form av ett stenlandskap utanför Sotenkanalen. Det är lite av en familjetradition att åka dit, och vandra ut till "vår" plats. Vi har också en lite speciell sak att göra på vägen till "vår" plats, alla familjemedlemmar har valt ut varsin sten, buske osv som man ska göra något speciellt på.


Första stenen var syrrans sten som hon ärvt av mammas mormor.

Denna stenen är mammas morfars.

Detta är min mormors sten, som man absolut ska stå med båda fötterna samtidigt på.

Min morbrors sten, som man ska vicka lite på.


En av mammas bästa kompis har också haft turen att välja en sten.

Mammas sten är nuförtiden inhägnad så man får titta på den på avstånd.

Lillebrors vilo-sten

Lillebrors balans-stenar

Här är min plats, jag har valt den för att vi har ett kort här hemma på mig när jag var liten när jag satt på just den här platsen och efter kortet är taget plurra jag i pölen.

Här är min och min pojkväns sten.


Mammas morfars trappa, som nu har rasat.

måndag 25 april 2011

Härligt väder och bloggsemester

Man kan tycka att bloggandet här har varit ganska sporadiskt den senaste veckan, men vi hoppas helt enkelt att alla har varit utomhus och njutit av det härliga vädret lika mycket som vi har gjort!

Vi har varit utomhus så mycket vi har hunnit med, en del av oss har badat i havet, vi har firat påsk och födelsedagar och grillat vid sjön. Mer om det senare. Nu väntar solen en stund till!





Tjingeling!

onsdag 20 april 2011

LCHF Pestolax med blomkåls- och broccolimos

Har lagt ut en del av mina LCHF-recept på min gamla blogg och tänkte kopiera över en del av favoriterna hit! Detta är en av dem!

Pestolax med blomkål-och broccolimos 4 portioner
Laxen:
Lägg 4 st laxfileér i en smörad ugnsfast form, bre på pesto på laxen. Hacka två tomater ganska fint och strö över. Salta och peppra litegrann och häll på riven mozzarellaost över alltihop. Sätt in i ugn som är ca 225 grader varm i ungefär 15-20 min.




Blomkål-och broccolimos:
Förväll så mycket blomkål och broccoli som du vill ha. Ca 15 buketter av var sort tog jag. koka ett par minuter. Häll sedan i en rejäl smörklick, en rejäls skvätt grädde och kör ihop allt med stavmixer. Salta och peppra!



Prima ballerina

För tre vårar sedan köpte jag mina första ballerinaskor och har sedan dess varit helt förälskad i dem. desstom mer nötta och slina de blivit desto mer har jag älskat dem. När jag var på Sri lanka i november var de med, men resan tog knäcken på dem och de fick tillbringa sina sista dagar i papperskorgen på Galle Face hotell i Colombo. Nu när sommaren snart är bakom hörnet ångrade jag att jag lämnade mina kära skor bakom mig (till förmån för all fantastisk shopping). Men i måndags hittade jag faktiskt ett par någorlunda fina ersättare.


Din Sko 299 :-



tisdag 19 april 2011

Att baka the LCHF way

Läser på nätet hur folk bakar både kakor, bakelser och tårtor á la LCHF- style och nu har jag gjort flera försök utan att få till det. Att byta ut vetemjöl mot mandelmjöl fungerar hur fint som helst men att byta ut socker mot LCHF-vänligt sötningsersätning smakar bläk!

Nä, det får bli en kompromiss framöver. Byter ut mjölen mot mandelmjöl, kör vanligt socker i betydligt reducerad dos. Så sällan som jag bakar så är det bättre att äta något som smakar gott än att göra någon halt taskig kopia.



Snygga, men inget vidare goda! ;-)




måndag 18 april 2011

Min sköna säng och vår vackra tavla


Tror inte att det finns någon som har en sådan skön säng som jag har. Jag bara älskar den. Speciellt på morgonen ;-) 

Dessutom så älskar jag tavlan som sitter ovanför sängen med. Den kommer från barnens pappas farmor och farfar. Jag blir glad varje gång jag tittar på den. Och lite lycklig över att den hänger just hemma hos oss!





Semeterresa till Kroatien

 
 


När det är så varmt och skönt ute som det är idag, den första riktigt varma dagen på våren, så kan det lätt bli att man tycker att det är liiite för varmt. Det kan väl egentligen aldrig bli för varmt enligt mig (jag älskar värme), men just första vårdagen när man har lite för mycket på sig, inte har druckit ordenligt då kan man bli alldeles matt när det är varmt. Men tro mig, jag vänjer mig snabbt som blixten!

Förra sommaren bilade familjen till Kroatien för att tälta i tre veckor. Ja, apropå varmt alltså ;-) har visat bilderna på min gamla blogg, men nu när jag satt och rensade gamla bilder på datorn fastnade jag i denna mappen och tyckte att det kanske vore kul att vissa bilderna här med!

Vad det gällde? 6 personer i ett 5 mannatält i 3 veckor. 400 mil tur och retur. En av de bästa semestrarna jag varit på!

 
 
    
  










Ser inte helt trist ut va? Nu skall jag fortsätta längta mig bort lite grann. I sommar har vi inte möjlighet att vara lediga mer än någon vecka tillsammans men vi har allt tänkt oss äventyr då med. Även om det inte kommer åkas 400 mil. Men mer om det en annan gång!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...