onsdag 3 april 2013

Vägen mot 40 -mars


Ännu en månad att lägga till handlingarna och 40-års dagen närmar sig med stormsteg.

Mars månad har väl varit sådär om man skall se det hälsomässigt. Jag blev liggande i feber i början av månaden och efter det så har jag haft svårt att komma igång med träningen igen. Orken har liksom inte infunnit sig även om lusten att träna finns där. Men jag planerar att ta mig tillbaks till gymmet i helgen och sedan hoppas och tror jag att det flyter på igen!

Maten har inte heller fungerat så bra direkt. Efter två helt sockerfria månader spårade det helt plötsligt ur igen och jag har haft svårt att hitta tillbaks till de braiga vanorna igen. Men jag vet vad som är bäst för mig och jag mobiliserar kraft för fullt för att helt stryka sockret från mitt näringsintag. Det är ju vad jag mår bäst av! Lyckligtvis har vågen varit snäll mot mig och de tappade 6 kilona är fortfarande 6 minus!

När de gäller den psykiska hälsan så är det väl den biten som har fungerat allra bäst under månaden. Det är verkligen där jag gör framstegen just nu. Jag mediterar igen vilket känns helt fantastiskt. Även om jag fortfarande inte klarar av några längre stunder så är rastlösheten jag känt innan inte lika framträdande längre. Jag känner mig lugnare, mer harmonisk, försöker skita i vad andra tycker och tänker och litar på att jag själv vet vad som är bäst för mig och min familj. Dessutom går det allt lättare att säga nej utan att få dåligt samvete!

Nu när ljuset och solen åter visar sig och vinterns mörka, tunga täcke börjar lätta igen så hoppas jag på lite ny energi att träna och äta rätt igen och sedan skall ni se, då närmar jag mig mina mål med stormsteg :)

Kram Anna

4 kommentarer:

 1. Låter som du har en väldigt sund inställning, låt det ta lite tid träning och mat kommer det är du så van vid att hålla på så du mår bra.
  Ha en fin vecka, kram

  SvaraRadera
 2. Heja dig! Du är helt grym! Man kan falla tillbaka, det gör inte så mycket, bara man hittar banan igen och det kommer du garanterat att göra. :)

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Heja dig! Jag tycker att du är jätteduktig! Hälsn jenny

  SvaraRadera
 4. Spontant skriver jag som de föregående: Heja dig!!! DU kommer fixa det här också! Det är ju för att det är svårt som det blir ett o annat litet snedsteg. Om det inte vore svårt hade ju alla fixat det hela tiden....
  Önskar dig en fin helg vännen!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...