söndag 10 juni 2012

Skrivkramp kallas det visst

Har ända sedan 2005 skrivit dagbok/bloggat på nätet och inte en endaste gång har jag drabbats utan skrivkramp. Förrän nu! Och den är total vill jag bara meddela... Kanske har det med mina koncentrationsbekymmer att göra, jag vet inte. Men just nu hittar jag inget roligt att skriva om. Jag känner att jag bara vevar runt samma tankar hela tiden, jag kan inte formulera mig i ord och jag censurerar mig själv stenhårt.Detta har alltså inte hänt förut så jag vet faktiskt inte hur jag skall göra för att ta mig ur det. Det här med självcensuren är nog den värsta knuten faktiskt. Det är verkligen inget kul att radera de ord jag faktiskt ändå klarar av att knåpa ihop. Dessutom känner jag mig helt humorlös, så det som väl blir kvar efter jag självkritiskt har granskat och raderat det jag skrivit blir bara torrt och tråkigt. Jag tror helt enkelt att jag helt plötsligt inte vågar vara mig själv längre vilket faktiskt är j**ligt töntigt!

Dessutom har dottern fullständig bloggtorka hon med så kan känner att det lite hänger på mig att hålla bloggen vid liv. En av anledningarna att vi faktiskt startade bloggen tillsammans var att kunna dela på det och kunna turas om att skriva beroende på lust, tid och ork.


Så nu gör vi så här tycker jag. Matilda tar semester från bloggen ett tag till (hon behöver sommarlov) och jag försöker att hitta tillbaks till mitt skrivande (som jag trots allt tycker är väldigt roligt, annars hade jag ju inte hållt på så länge) och så hjälper ni till  med konstruktiv kritik och glada tillrop! Låter det som en bra deal eller? Jag ser ju ändå att ni är kvar här inne så jag antar att jag kalla er läsare trogna och det är vi naturligtvis jätteglada för! Så kramar i massor till er allihop!
6 kommentarer:

 1. Inte behöver man alltid skriva om något roligt eller ha en massa humor jämt. Skriv det som känns rätt eller låt en bild visa vad du känner. Detta inlägg var ju helt kanon, så hel skrivkramp har du nog inte. Men jag känner igen det där med censuren. Är likadan ibland.
  Jag hejar på dig i alla fall! Detta är en av mina favvobloggar :) Kram på dej med! //Elin

  SvaraRadera
 2. Håller med ovan, tycker också att man ska ta sig den tiden det behövs för att komma på banan igen..
  Det finns ju så mycket annat att njuta av just nu, ta vara på dagen!

  kramen

  SvaraRadera
 3. Behöver inte alltid vara så mycket text, räcker med dom superbilder som du tar med din fina kamera. Kramar i massor (Fast det är ju trevligt att läsa det du skriver)

  SvaraRadera
 4. Åh Anna! Du är alldeles perfekt som du är och er blogg likaså. Släpp alla de där tankarna om borde, måste och skulle. Att blogga ska vara roligt och fritt från dåliga samveten och tvivel. Blogga när du har tid och lust och om precis det du vill skriva om. Det är då det blir bäst. Att blogga efter vad man tror att andra vill läsa blir bara fel och gör att man tappar lust och det unika som gör er blogg till just er. Och vi läsare finns kvar. Här trivs vi bra, det är ju därför vi återkommer. För er värme, glädje och äkthet.

  Så känner du att du saknar lust att skriva så ta en liten paus tills den där lusten dyker upp igen. För det gör den garanterat. Jag tror att de flestaav oss i bloggvärlden spenderar lite mindre tid framför datorn dessa dagar. Det finns så mycket annat som lockar under sommarmånaderna och det är ju bara sunt. Senare i höst när mörkret ligger över oss igen kommer vi krypa tillbaka framför skärmana igen.

  Så njut av sommaren vännen, blogga när du har tid och lust och vi finns här då. Ta hand om dig!♥

  Stor kram
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Jag finns kvar här och det ska inte vara ett krav,det går upp och ner.Så ta hand om dig själv och inspirationen kommer nog tillbaka snart <3
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Kram tebaks :) Har också haft lite torka ett tag... Livet kommer liksom emellan ibland. Måste ju vara nöje och inte krav att skriva tycker jag.
  Kram Cecilia

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...