måndag 12 december 2011

Världens godaste knäck!

När man har övat på att göra knäck i så många år som min kompis M har gjort (13) så blir man helt enkelt en hejare på det tillslut. Hon gör knäcken i micron vilket gör det hela oerhört smidigt. Dessutom i en porslinskanna som gör att det är superlätt att få i knäcken i formarna. Dessutom så är det jordens godaste knäck.

Enda nackdelen är att man inte kan göra så mycket åt gången utan får göra lite i taget. Men vad gör väl det när resultatet blir så himla bra?



Knäck ca 40 st

1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk smör
1 msk hackad sötmandel

Rör ihop alla ingredienserutom sötmandeln i en hög porslinskanna om en sådan finns att uppbringa. Kör på full effekt ca 8 min och 30 sek i micron. Passa så att det inte kokar över. Stanna och rör om ett par gånger under tiden. När knäcken klarar kulrovet, rör i sötmandeln och häll i formar!








1 kommentar:

  1. Mmmm, knäck som är så gott! Vilket smart recept :-D

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...