Blev så sugen på att baka något chokladigt till fredagsmyset i fredags och kom att tänka på en av mina favorittårtor som de gör på mitt favoritcafé. Hittade ett recept som jag modifierade en smula, och vips så hade jag en tårta lika god som den på Nygrens café!
Päron- och mintchokladtårta
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i en form (25 cm omkrets) med löstagbar kant. Smält 200 gram smör på svag värme och bryt sedan ner 200 gram 70% choklad i smöret och låt smälta. Låt svalna. Vispa 3 ägg och 2½ dl socker poröst.Tillsätt 3 dl vetemjöl och vänd sedan ner choklad- och smör blandningen. Häll i formen, skiva ner konserverade päron (så många som du önskar) i smeten och grädda ca 20 minuter i nedre delen av ugnen. kakan skall inte vara helt genomgräddad. Låt svalna.
Gör glasyr av 25 gram smör, 1 dl vispgrädde och 20 st aftereight-plattor som smälter ihop en kastrull på svag värme under omröring. Låt svalna och tjockna till innan den hälls över kakan.
Servera med lättvispad grädde och njuuuuut :)
/Anna
Men himmel så gott detta lät, sparar receptet o vet några killar som kommer bli glada om jag bakar den. Kramisar Tina
SvaraRaderaSchmaskens fillibabba! Kram TinaTheShed
SvaraRaderaJösses vad det såg gott ut :)
SvaraRaderaVilken fresterska du är! Så himla gott det både låter och ser ut! Men inte sjutton kan jag baka en tårta nu...
SvaraRaderaJag får nog lägga band på mig och vänta till nästa helg!
Kram
M.E
Men gud så gott det lät! Ha en fin söndag nu. Kram Nilla
SvaraRaderaÅh så gott det ser ut!
SvaraRaderaKram
Anneli
ser god ut
SvaraRaderaDen såg god ut! :)
SvaraRaderaKram Mia
Åt en fantastisk god bulle igår från Gateau. Händer väldigt sällan.
SvaraRaderaDin tårta ser väldigt god ut.
Kram N
Så gott det låter och ja, vi måste absolut träffas över en fika snart. Vi är ju praktiskt taget grannar nu ;) Jag bor på Tegelbruket. Kram.
SvaraRadera