lördag 17 augusti 2013

Bloggstatistik

Godmorgon!Jag har funderat lite på det här med bloggstatisk. 

Inte för att det för mig är speciellt viktigt att bloggen har många läsare. Naturligtvis är det SUPERROLIGT att många hittar hit, kommer tillbaks och framförallt lämnar spår efter sig i kommentarsfältet. Men det är liksom inte mitt mål med bloggandet. Att den skall bli superstor på något sätt. Jag är verkligen nöjd som det är och speciellt nu när vardagen är igång igen och besöksantalet är upp i vanliga nivåer igen. Bloggen brukar ha mellan 200-300 sidvisningar per dag och det tycker iallafall JAG är fantastiskt även om det troligtvis räknas som en liten blogg.

Men...

Nu har jag ändå funderat på om det inte vore ganska kul att ha lite bättre koll på bloggstatistiken. Hur många som kommer tillbaks och hur många unika besökare den har. Det hade faktiskt varit lite kul att veta. Eller hur tänker ni andra? Om ni använder någon bloggstatistik, vilken använder ni då? För och nackdelar?  Och OM man bestämmer sig för att ta reda på mer om hur många som besöker bloggen, kommer det då ta fokus från själva skrivandet? Det som är det primära?

Dela gärna med er om hur ni tänker för själv känner jag mig lite vilsen ;)

Ha nu en riktigt fin lördag!

Kram Anna

8 kommentarer:

 1. Jag måste erkänna att jag tycker det är spännande med bloggstatistik. Det ena behöver inte ta fokus från det andra. Jag tycker både om ord och siffror. Tävlar gör jag inte mot andra utan mot mig själv. Din blogg är trevlig, omväxlande och tilltalar mig. Den ska du vara stolt över. Har du så många dygnsvisningar tycker jag det ska räknas som en "stor" blogg. Jag har ingen aning om hur Blogger fungerar men Wordpress har en fyllig statistik bakom ridån så att säga. Från början tyckte jag det var spännande att se hur ex. länderna i världen färglades om någon besökt min blogg. Ganska oväsentligt. Jag har ju bara varit bloggare i ungefär ett år och har inte erfarenheten, men det märks att det blir en nedgång under sommaren. Inte konstigt när det varit så här underbart väder. Oj. vilken lååååång kommentar. Sorry. Ha en fin helg. Här är det kalasväder igen. Kram

  SvaraRadera
 2. Visst är det kul med bloggstatistik! Visst är det roligt om många hittar till ens blogg, även om det aldrig blir lika många läsare som Blondinbella har.

  SvaraRadera
 3. Jag följer inte min statistik så mycket, även om jag tycker det är kul med många läsare. Jag blir väldigt glad för nya följare dock. Jag brukar kika någon gång i veckan på hur många jag har och om det håller sig och vilka inlägg som är mest intressanta. Tailsweep eller statcounter kan du använda. Kram Nilla

  SvaraRadera
 4. Brukar kolla på ett ungefär hur många som läser, skriver man ofta blir det fler och skriver man sällan blir det mindre!

  Pst föresten har jag och en bloggtjej börjat spåna på en liknande A-Ö utmaning jag hade förra året, vi kommer köra i oktober så håll gärna lite utkik!

  Kram Sara

  SvaraRadera
 5. Brukar kolla på ett ungefär hur många som läser, skriver man ofta blir det fler och skriver man sällan blir det mindre!

  Pst föresten har jag och en bloggtjej börjat spåna på en liknande A-Ö utmaning jag hade förra året, vi kommer köra i oktober så håll gärna lite utkik!

  Kram Sara

  SvaraRadera
 6. Oj vad svårt, vet inte hur man ska få bättre "koll" på sin blogg. Roligt med så många besökare som du har, de siffrorna har jag absolut inte.

  SvaraRadera
 7. Jag har tyvärr inga tips om statistik på sidvisningar, jag har riktigt dålig koll på det. Men visst är det skoj att folk kikar in och är intresserade av det man skriver :).
  Kram Jennifer

  SvaraRadera
 8. Jag tror att statistik blir lite vad man gör det till. Själv hade jag besöksräknare förr där jag kunde se exakt hur många och vilka som besökte min blogg. Men jag plockade bort den när jag insåg att den påverkade mig, mitt bloggande och mitt självförtroende negativt. Statistiken fick för stort utrymme helt enkelt.

  Har man eller vill ha en stor blogg och livnära sig på den har statistiken en stor betydelse. För annonsörer, för att nå ut vid rätt tidpunkt osv. Men för mig som är en liten fisk i den stora dammen och vill låta vara det så har jag med åren insett att statistiken inte betyder något alls. För mig. Jag bloggar för att jag vill och tycker det är roligt. Jag har inget behov av att jaga nya läsare, marknadsföra min blogg eller att den ska växa. Jag vill att bloggäventyret ska vara fyllt med glädje och lust. Inget dåligt samvete och en känsla av att inte hinna med. Att det blir ett måste och tvång. Så bloggers statistik tar jag med en nypa salt och blir glad för de som kikar in. När de vill och om de vill. Och de som vill förbli okända får bli det. Det är ok.

  Kram på dig♥

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...