tisdag 17 februari 2015

Att vara fokuserad och målinriktad


Semeldag idag och hela internetet är fullständigt nedlusat av dessa godsaker. Semlor är absolut inget måste för mig, men just idag hade jag mer än gärna klämt i mig en. Är sedan ett par veckor inne i en period av uppstramad kost igen. Var ju i höstas ganska strikt i min kosthållning och fick finfina resultat så efter sex veckors juldekadens kände jag att jag behövde upp på banan igen. Så sedan två veckor är det ordning och reda igen. Och då finns det tyvärr inget utrymme för några semlor ;) 

Att hålla så strikt kost som jag gör nu kan ju lätt bli lite tråkigt i längden så planen är att vara fokuserad till maj/juni. Då skall jag förhoppningsvis nått mitt första mål och det är att min kropp skall ha nått en vettig fettprocent. Alltså inte bara att gå ner ett visst antal kilon. Jag vill bygga muskler samtidigt som jag tappar i fettvikt vilket är en riktigt lurig utmaning. Inte så lätt som man kan tro. Men med rätt näringsbalans och tuff styrketräning tror jag att det skall gå vägen. 

Jag känner mig extremt målinriktad och inspirerad och det går bra som sjutton även om jag just idag har haft det lite motigt. Är E X T R E M T trött på kylan och mörkret och dessutom känner jag mig lite lipig av ingen anledning alls egentligen. Så idag hade jag mer än gärna bäddat ner mig i soffan med mängder av kolhydratspäckade godsaker att trösta mig med. Sådana dagar finns ju också. Förstås att det inte går som på räls alla dagar. Men det är då det gäller att fokusera på målet igen. Vart är det jag vill och vad är det jag vill uppnå? Blir jag lyckligare eller olyckligare av att moffa i mig massor som inte är bra för min kropp och som gör att det kommer bli tuffare att nå målet. Svinpretto förstås. Men det finns ju tyvärr ingen annan väg. 

Nej, nu är det bara fullt fokus framåt som gäller. Sockermonstret ger ju med sig bara jag är starkare än det och inte låter det vinna över mig. Det vet jag ju! Dessutom finns det ju ingen semla i världen som kan ändra på vare sig väder, vind eller min sinnesstämning :)


4 kommentarer:

 1. Hej vännen
  Skrev ett inlägg som försvann någonstans på vägen tror jag. Mumsigt men inte nödvändigt. Jasså du är inne i denna fasen nu...heja heja. Kram från Maria

  SvaraRadera
 2. Du är duktig du. Klart du besegrar sockermonstret, men jag vet ju hur jobbigt det är. Heja dig. Kram.

  SvaraRadera
 3. Ingen semla här heller, med sockerfri februarimånad.

  Kram N

  SvaraRadera
 4. Ingen semla för mig heller och jag saknar inte bullen det minsta. Vispgrädde äter jag gärna med lite färska bär. Kramisar Tina

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...