onsdag 27 mars 2013

Hallonfugepaj to die for

I söndags bakade jag en paj som bara inte gick att motstå (inte LCHF- vänlig för fem öre). Receptet är inspirerad av Leilas Banoffee pie men eftersom ingen här hemma gillar bananer så fick det bli en modifierad variant med hallon istället... Det visade sig var ett smart drag, för det blev helt galet gott det med :)


Hallonfudgepaj

Kexbotten
400 gram digestivekex
175 gram smör

Fyllning
2 burkar (400 g/styck) sötat, kondenserad mjölk
3 dl hallon
4 dl vispgrädde
Riven 70 % choklad ca 50 gram till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen i en mixer och blanda ihop med de smälta smöret. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i en räfflad pajform med urtagbar form (jag tog en springform och klädde den med aluminiumfolie för att vara säker på att få loss kakan från formen). Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter och låt sedan formen svalna. ta bort etiketterna på burkarna och koka den kondenserade mjölken i ca 2,5 timme i en kastrull med lock. Se till att vattnet hela tiden täcker burkarna. Man kan koka burkarna upp till 3 timmar om man vill ha en fastare kola, men jag tycker att 2,5 timme var lagom! Ta upp burkarna och låt dem svalna. Vispa grädden fluffigt. Fyll pajskalet med den kolan, skeda på grädden och strö sedan hallonen över. Riv chokladen och voila! Färdigt!



/Anna

5 kommentarer:

  1. Mums låter riktigt gott! ;)
    Kram
    Anneli

    SvaraRadera
  2. Den ser alldels ljuvlig ut!

    SvaraRadera
  3. Jössesvad gott det lät, tack för tipset! önskar dig och familjen en fin påsk! /Jenny

    SvaraRadera
  4. Underbart!! Leila, och du!!, kan ni!!

    SvaraRadera
  5. Den pajen såg riktigt smarrig ut!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...