söndag 30 juni 2013

Att ha varit på kongress


Då var vi hemma igen. Jag och lillebror. Även storasyster som tog bussen till Borås och hängde där med oss det sista dygnet. Veckan har naturligtvis varit helt fantastisk och ni som följer mig på Instagram har iallafall fått en liten glimt av vad vi har gjort under veckan. För mig har dagarna givetvis mest handlat om förhandlingar men även mängder av skratt, kramar med fina vänner, god mat, discodans och alldeles för lite sömn. Precis som det skall vara med andra ord. Även lillebror har haft en toppenvecka, trots att han var något skeptisk innan och han längtar redan till nästa gång (Lund, 2015).

En annan sak som är så fantastisk med att tillhöra en folkrörelse det är vid just sådana här tillfällen. När man får tillfälle att umgås med mängder (i det här fallet ca 1100 personer) som äger samma övertygelse som jag. Jag är inte ensam. Det finns fler som tycker som jag. Att den här världen troligen skulle se lite bättre ut om det var lite fler som drack lite mindre alkohol...

Förövrigt är jag är otroligt glad, stolt och tacksam över att jag fick förtroende från kongressen att sitta ytterligare en period i förbundsstyrelsen och jag känner mig pepp till tusen för att sätta tänderna i den nya arbetsplanen efter sommaren. 

Kram Anna



tisdag 25 juni 2013

Dags för Kongress



Under dagen har lillebror och jag förflyttat oss till Borås, för det är där vi kommer att hänga i veckan. Varför det kanske man undrar då? Borås kanske inte är första valet när det gäller att semestra på... Men vi är faktiskt här av den roliga anledningen att det är här IOGT-NTO rörelsen har sina kongresser i år. Och eftersom jag sitter med  i Junis (världens bästa barnorganisation) förbundsstyrelse så har jag förmånen att få vara med och diskutera, debattera och förhoppningsvis ta massor av kloka beslut under veckan. Lillebror kommer säkert få vara med på ett och ett annat äventyr medan jag sitter på förhandlingar på dagarna och troligtvis kommer han hitta mängder av nya kompisar. Sedan skall det väl förhoppningsvis bli lite ego tid för oss tillsammans med :) Otroligt mysigt att ha med honom iallafall!

Nu skall vi strax krypa ner i våra goa hotellsängar för i morgon är det tidig uppgång som gäller! Vi är taggade till tusen båda två och hoppas och tror att det kommer bli en toppenvecka :)

Kram Anna

Psss: Kan inte lova att det blir så mycket bloggat i veckan, men om ni vill se vad ni har för oss så kolla Instagram.  Skall försöka komma lägga ut bilder kontinuerligt. dagaravlycka heter jag där!

Gullbrannaloppet

Där min bror bor och där våra föräldrar bor sommartid anordnas varje midsommardag ett motionslopp för både barn och vuxna. Barnen springer 1 kilometer och de vuxna 5 och i år ställde klanen Garhed-Lundgren-Ekmarck upp med inte mindre än 6 startande! Samtliga sprang fortare än blixten och vi andra som hejade på skrek oss ordentligt hesa :)









 Grymt bra jobbat allihop. Nästa år satsar vi på 100% deltagande!

/Anna

måndag 24 juni 2013

Vår midsommarhelg

Hej på er!

Efter att ja jobbat dagen på midsommarafton så packade barnens pappa, lillasyster och jag oss in i bilen och styrde kosan mot Halmstad där resten av familjen väntade. Där har vi hängt tillsammans allihop alla helgen och haft det så mysigt så. Vi har tagit det ganska så lugnt (lite trötta och slitna allihop) och vädret har ju tyvärr inte varit det bästa. Men att få vara tillsammans med de allra viktigaste personerna är ju liksom aldrig fel, alldeles oavsett. Bästa var när vi i lördagskväll vid nio-tiden fick för oss att det hade varit roligt att spela brännboll och drog till närmsta gräsplan och gjorde just det. Hur roligt som helt när man kan göra saker tillsammans sådär och alla kan vara med oavsett om man är 3 år eller 68 (med nyopererad rygg)!

Tack för en fin helg bästa familjen!



Idag tar vi det lite lugnt här hemma. Lillebror och jag är lediga denna veckan (de andra jobbar) och vi skall ge oss ut på eget äventyr i. Skall tvätta och packa idag och sedan drar vi hemifrån i morgon! Spännande :)

Kram Anna

fredag 21 juni 2013

Att gratulera någon på födelsedagen


Just alldeles idag, för 35 år sedan, blev jag storasyster till en yttepyttig liten lillebror. Att han skulle heta Martin var jag helt på det klara med och det var absolut ingenting våra föräldrar hade något att säga om. Själv skulle jag snart fylla 5 år och var troligen fantastiskt bortskämd efter att ha haft våra föräldrar för mig själv så länge. De minns precis hur jag förbyttes till ett litet monster i samma stund som jag blev storasyster, men själv minns jag bara hur mycket jag älskade det där pyttelilla pyret till lillebror. Selektivt minne kanske... jag vet inte...

Men hur som helst...

Jag är otroligt tacksam för att föräldrarna lyckades få till en lillebror till mig (vilket jag har förstått inte var helt enkelt) för tänk så trist livet hade varit utan dig!

Stort grattis på födelsedagen älskade brorsan!

PÖSS








torsdag 20 juni 2013

Sommarfeeling


Inte kan man göra annat än att avguda denna människa. Det är sannerligen mindfullness på än att titta på hans program och den sköna känslan har förmedlar tar sig verkligen genom tv-skärmen. Jag sitter med ett fånleende på läpparna och den avslappnade känslan sprider sig skönt i kroppen. Ett orangeri är projektet för sommaren och det kan väl inte annat än att bli succé! 

Bilder via

Kram på er!

/Anna

onsdag 19 juni 2013

Det var ju det här med balansen



Två dagar kvar att jobba. Sedan en hel veckas ledighet. Skall sannerligen bli underbart! 

Känner fortfarande att jag har svårt att hinna leva samtidigt som jag jobbar för jag liksom inte så mycket mer energi kvar när jag släpat mig hem efter en fullspäckad dag på jobbet. Jag har verkligen världens roligaste yrke men jag inser även att jag måste lära mig hitta strategier för att det inte skall dränera mig helt på ork och energi. Svårt det där. Det med balansen...

Kram på er! /Anna

tisdag 18 juni 2013

Lycka på en tisdag



Lycka är att komma hem efter ett skönt träningspass, hoppa in i duschen, krypa in i pyjamasen och sedan upptäcka att någon har bäddat rent i sängen med alldeles nytvättade lakan...

Bästa <3

Kram Anna

måndag 17 juni 2013

Snart så!


Godkväll!

Måndag igen och bara fyra dagar kvar att jobba innan jag går på en veckas ledighet. Just nu är jag extremt tacksam över att jag har valt att dela upp min sommarledighet på två tillfällen, för jag är ärligt ganska sliten just nu och en veckas ledighet innan jag kör på tre veckors intensivt jobb innan den riktiga semestern känns som ett klokt beslut. 

Midsommar om bara några dagar alltså? Kommer inte det att bli lovely så säg? Vi kommer fira vår nere i Halmstad tillsammans med tjocka släkten och det skall verkligen bli härligt att få krama på lillebror igen. Ja, inte bara VÅR lillebror som har hängt nere hos mormor och morfar de senaste veckorna och som jag längtar mig tokig efter, utan även MIN lillebror, som faktiskt fyller år på midsommarafton minsann. Dubbel anledning att ha kalas med andra ord :) 

Vad har ni andra för planer för midsommar?

Kraaaaam Anna

fredag 14 juni 2013

Äntligen fredag



Aldrig är väl en fredagkväll så ljuvlig när man har jobbat som en tok under den gångna veckan. Att komma hem och att sjunka ner i soffhörnet och veta att man har två helt obokade och blanka dagar framför sig. Det är tamigtusan underbart. 

Veckan har varit kämpig MEN rolig. Jobbet är roligt. Roligare än vad jag trodde... Men det har ändå varit en kämpig vecka. Man kan med rätta säga att jag har blivit utmanad. Och det rejält. Men jag rodde i land det. Som jag brukar...

Fy fan, vad jag är bra :)

Önskar er en fin fredagkväll!

/Anna

onsdag 12 juni 2013

Ibland, men bara ibland


Vissa dagar, inte så ofta tack och lov, kan jag inte låta bli att tvivla på hela mänskligheten... 

I dag är en sådan dag men istället för att elda upp min ilska mer över alla dumma, känslokalla, inkompetenta, egocentriska, beräknande, fullständigt empatilösa personer som finns där ute så drar jag täcket över huvudet, drömmer mig bort till en öde sandstrand och hoppas att jag vaknar upp till en bättre värld i morgon!

Kram på er!

/Anna

tisdag 11 juni 2013

Att känna skräck och att utmana sin stora rädsla


Godkväll!



Är inte så lite avundsjuk på lillebror som får tillbringa dessa härliga dagarna ute vid kusten. Det är verkligen högsommarvärme ute och det är ju bara hur ljuvligt som helst! Man kan inte annat än att älska det för hela livet blir fantastiskt mycket lättare när solen skiner. Även att jobba!

Är inne på andra veckan på sommarjobbet och det går faktiskt bättre och bättre. Även om jag tycker att organisationen är rörig så är arbetsuppgifterna roliga och kollegorna snälla och jag hoppas och tror att saker kommer att falla på plats allteftersom. Idag har jag till och med varit ute och kört bil själv för första gången och alla som känner mig vet vad det innebär för mig. Jag avskyr att köra bil och är alltså verkligen rädd på riktigt för att sitta bakom ratten. Jag undviker det så mycket jag kan och det var faktiskt en av de främsta anledningarna till att jag sökte mig till hemsjukvården. Nu är jag så illa tvungen att ta tag i en av mina största rädslor för vid snart fyrtio års ålder är det ju faktiskt ganska fånigt att inte våga köra bil! Men vi har alla våra hang-ups. En del är rädda för spindlar eller hissar eller trånga utrymmen eller något annat fånigt. Jag är rädd för att köra bil... 

Men... Nu hoppas och tror jag att denna, mycket retliga fobi kommer att vara botad efter sommaren!

Ha det fint!

/Anna

måndag 10 juni 2013

Gräspollenshelvete



Suck och stön, nu börjar det. Senare än för många andra förvisso, men desto intensivare istället. Trist att den underbaraste tiden på året överskuggas av snor, kli och jordens huvudvärk. Gräspollen är tyvärr min värsta fiende såhär års...

Hur är det med er andra? Är ni förskonade?

Kram Anna

söndag 9 juni 2013

Att ha dumpat en lillebror


Så då lillebror dumpad hos sin mormor och morfar ute vid kusten där han skall hänga tillsammans med dem, sin morbror och kusiner fram till midsommar. Mycket roligare att tillbringa de första veckorna tillsammans med dem än ensam här hemma medan vi andra jobbar. Lyxigt värre även för oss som slipper ha dåligt samvete över att han är ensam och har tråkigt hela dagarna. Även om vi troligtvis kommer att längta ihjäl oss en smula! 

Men nu laddar vi för en ny vecka!

Ha det bäst!

/Anna

fredag 7 juni 2013

Och så sa det bara svisch...

Så var första veckan på sommarjobbet redan avklarad. Nu är det bara sju kvar... Jösses vad fort veckan har gått... Inte har det bloggats och inte har det besökts andra bloggar, inte har det träffats vänner och inte har det tränats. Nej det har mest bara jobbats, sovits och ätits den senaste veckan. Jag har det verkligen jättebra, men huvudet är onekligen fullproppat med intryck. Och sova måste jag göra, MASSOR, om jag skall orka!

Men igår hade jag nationaldagsledigt med resten av familjen och vi passade på att ge oss ut på en liten roadtrip (bästa när hemmet ser ut som kriget och man inte orkar ta tag i det) och åkte till Marstrand över dagen. Superhärligt på alla sätt och det blev några härliga timmar ute på en klippa i solen och lite strosande runt på den mysiga lilla ön. En dag att njuta av länge









Önskar er en fin fredagkväll!

Kram Anna


måndag 3 juni 2013

Första dagen avklarad


Första dagen på nya jobbet avklarad och om man säger såhär: Det kommer nog bli bra vad det lider, men just nu känns huvudet som värsta torktumlaren och jag tror nästan att det syns utanpå hur det jobbar för högtryck där inne. Precis som det brukar vara den första tiden på ett nytt jobb med andra ord! Men trevliga kollegor och roliga arbetsuppgifter kommer definitivt göra en bra sommar!


Fyra dagar till och sedan ligger jag förhoppningsvis där på filten igen och njuter av varma soltrålar mot min vintertrötta kropp och havets brus som lugnande balsam för mitt trötta huvud...

söndag 2 juni 2013

Vad som gör mig lycklig


Godkväll!

Ni som brukar hänga här vet ju vid det här laget att jag har några saker som jag är extra svag för och som gör mig extra lycklig. Sådär lycklig att det bubblar i magen och det känns som om hela kroppen är inpackad i bomull och som ger sådär mycket energi och kärlek att det går att leva på länge, länge. Att få tillbringa en dag vid havet tillsammans med mina allra käraste får mig sannerligen att känna sådär.  



 

 I morgon är det dags för första dagen på nya jobbet. Jag ser verkligen fram mot det och jag tror och hoppas att det kommer att bli jätteroligt, men jag är ärligt talat även lite pirrig. Har ju inte jobbat heltid sedan jag drabbades av utmattningen förra våren och nu hoppas jag att det kommer hålla att göra det igen!

Håll gärna en tumme eller två!

Kram Anna





Premiärdopp och en sjundeplats

Hej på er!

Det blev en helg vid havet och igår blev det till och med ett premiärdopp för mig! Vad ger ni mig för den? Det var MÅNGA år sedan jag badade så tidigt på året och ändå räckte det inte mer än till en sjunde plats i familjens prestigefulla tävling "försten i". Både lillebror, mormodern, morbrodern, småkusinerna och barnens pappa klådde mig och nu står sistaplatsen mellan morfar, storasyster och lillasyster :) 

Iallafall hade vi en underbar dag vid havet i går och bästa var att hela familjen var med. När vardagen stressar lite för mycket så är det en energiboost att få hänga tillsammans de bästa en hel helg såhär. 


Lovar att bjuda på lite mer bilder när jag kommer hem ikväll, men just nu skall jag njuta det sista ur den här helgen <3

Kram Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...