onsdag 30 november 2011

Längtan efter att se solen

Även om julen, med allt mysighet närmar sig så upplever jag det mörka och trista oerhört motigt just nu. Satt och funderade på varför det känns så jobbigt just i år och konstaterade att de senaste två åren har jag varit bortrest till solen och värmen just denna tiden på året. Gissar att det är därför det har gått så mycket lättare.

För två år sedan tillbringade lillebor, mormodern och jag en vecka i Egypten och hade det fantastiskt härligt. Frossar i de härliga bilderna och är grymt avis på mina föräldrar som är där och njuter av solen och värmen just nu!








söndag 27 november 2011

torsdag 24 november 2011

Det var ju det här med arbete

Jösses Amalia, jag har ju precis glömt att berätta...

Det är läge att tjoa, ropa hurra, grattis, hissa flaggan i topp och fira ordentligt! Det är nämligen så att tjejen ÄNTLIGEN har fått fast jobb. Vid 38 års ålder har jag nu fått min första fasta anställning. Det ni! Lite coolt är det ändå, fast det innebär väl egentligen ingen större skillnad för livet som stort. Jag får låna pengar på banken... Nu har jag egentligen aldrig varit utan jobb, men som egenföretagare utan någon jätteinkomst så har aldrig banken varit speciellt intresserad av mig som låntagare!

Nä, men seriöst så är jag ju naturligtvis hur glad som helst. Främst för att jag nu vet att jag kommer jobba på den BÄSTA arbetsplatsen ett bra tag framöver! De bästa arbetskamraterna är verkligen mina på riktigt nu. Det är lycka!

Nu skall jag bara se till att bli frisk fortare än kvickt så jag får tillbringa lite tid tillsammans med dem med!





Jul pynt

Vissa säger att man inte ska börja julpynta för än 1 advent, men det struntar jag faktiskt i, jag började för flera veckor sedan. Tycker det är bättre att längta till julen lite innan, då blir det trista höst och vinter-vädret lite lättare att hantera, tycker också att det blir lättare att njuta av nuet! Och sedan efter jul kan man plocka undan allt och börja längta till vår och sommaren.




onsdag 23 november 2011

Lussebullsbak

Med en mamma som är lite under isen får man helt enkelt se till att ordna myset på egen hand...

Häromdagen var det lillebror som roddade ihop pepparkaksbaket och igår chefade finaste lillasyster över lussekattsbaket. Det skall nog bli advetsmysigt här hemma  med till slut trots min alldeles för  ihållande sjuka.  Bästa ungarna man kan önska helt enkelt!

Lussekatter ca 50 st

50 gram jäst
150 gram smör
5 dl mjölk
250 gram kesella
1 gram saffran
2 dl strösocker
½ tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
1 ägg
Russin



Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till 37 grader. Rör ner degspadet med jästen så att den smälter. Tillsätt kesellan, sockret, saltet och saffranet. Arbeta sedan in så mycket mjöl i degen att den släpper från bunkens kanter. Antingen med hjälp av en maskin eller för hand. Täck över degen med handduk och låt jäsa ca 30 minuter. Sätt på ugnen på 225 grader. Själp upp degen på mjölat bakbord. Knåda degen blank och smidig. Rulla lussekatter, tryck fast russinen, lägg på plåt och låt jäsa ytterligare 20-30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och in i mitten av ugnen ca 8 min.

Klart!





tisdag 22 november 2011

Snart modevisning

Nu var det ett tag sedan jag bloggade igen, det blir så lätt så när man är uppe i annat. Håller både på med praktiken och modevisningen just nu och det tar verkligen på krafterna! Fick lite dåligt samvete när jag såg att mamma hade bloggat så flitigt igår så nu får det bli lite skärpning! 

Den 15 december är det modevisning i Alingsås som ni är varmt välkomna till! I min klass, Hantverk/Textil ska vi visa upp några outfits som vi har designat och sytt. Det kommer bli en grym modevisning som ingen kommer få glömma! Det är inte många veckor kvar tills allt ska vara färdigt, börjar bli lite nervös över att inte få klart allt i tid.

Detta är en sneak peek på en av mina outfits till modevisningen.

Apråpå ryggläge...

Såhär tillbringade jag en vecka för ganska precis ett år sedan. Hyfsat njutningsfullt om jag får säga det själv!




Ryggläge


Intar ryggläge idag. Behöver ladda batterierna och fylla på energi nivåerna rejält. Lägger det dåliga samvetet, stressen och pressen åt sidan, andas djupa andetag och försöker intala mig att detta är det bästa för min kropp! 



måndag 21 november 2011

Pepparkaksbak

En färdig pepparkaksdeg och en uttråkad son och vips så är julstämningen på topp! Första advent om några dagar och nu är iallafall pepparkakorna kirrade!










Mer presenter

När jag träffade min vän M för någon helg sedan fick jag en present (vad är det med mig och presenter nu för tiden? Jag är löjligt lyckligt lottad).  En klänning inköpt i Thailand i den vackraste turkosa färgen. Vald av guddottern förstås och eftersom både hon och jag har turkos som absolut favoritfärg blev det naturligtvis en sådan! Tilda fick modella och det är ju bara att konstatera att hon är lika vacker som klänningen. Gissa om jag längtar till sommaren när jag kan använda den.

Och jo, jag kommer i den tro det eller ej...









söndag 20 november 2011

On this earth a shadow falls

Hade förmånen att få besöka fotografiska museet igår kväll. En av utställningarna knockade mig totalt och jag blev tvärförälskad i Nick Brandts fantastiska porträtt. Fotografier tagna med enorm kärlek och respekt för dessa  magnifika djur. Är du i Stockholm så rekomenderar jag verkligen att du besöker utställningen för den var verkligen fantastiskt. Fotografiena visas fram till i början av januari. 







Samtliga fotografier är tagna av Nick Brandt

lördag 19 november 2011

Papperslöst

Papperslösa möten är det nya. Känns dock lite wierd att alla sitter bakom varsin dator och häckar. Men det hämmar inte krativiteten för den flödar som vanligt!





fredag 18 november 2011

Fredag

Nu är det freeeeedagsmyyyyys!




Fredag på resa

Sitter på tåget upp till Stockholm.. Skall tillbringa helgen där tillsammans med mina kmarater i Junis dörbundsstyrelse. Vi har mängder av intressanta punkter på dagordningen, men jag har inte hunnit läsa in på handlingarna än, så gissa om jag har att göra resten av resan. Tänkte sitta och läsa handlingarna hela vägen men jag somnade visst som en klubbad säl så fort jag klev på tåget. Skönt att börja resan med en lite powernap. Nu kanske jag orkar hålla mig vaken över mötet i kväll :-)



Som vanligt när jag åker bort såhär så känner jag mig så fruktansvärt kluven. Att sitta i världens bästa styrelse är något jag verkligen tycker är roligt och våra möten brukar vara oerhört givande. Så jag skulle verkligen inte vilja låta bli att åka. Tvärt om, jag försöker alltid komma iväg till vilket pris som helst. Men att jobba så mycket helg som jag gör och sedan tillbringa en ledig sådan utan familjen är ganska tungt. Jag längtar resan efter världens bästa familj men är övertygad av att de njuter av helgerna när jag är bortrest. Att slippa en tjatmamma en helg då och då är väl kanske inte det sämsta ;-)

En fin helg önskar jag er alla!


torsdag 17 november 2011

Praktik hela veckan lång

Den nya praktikplatsen blev till slut på KappAhl i Alingsås. Var lite bitter för att det inte blev av i Stockholm men nu är jag rätt nöjd ändå. Jag har lärt mig mycket om hur en klädbutik fungerar och människorna som jobbar där är väldigt trevliga, dessutom har jag en jätte mysig handledare!

På bara fyra dagar har jag börjat lära mig kassan och vart och hur alla kläder och accessoarer ska vara. Jag har fått larma och hänga ut kläder, inventera och varit på lagret. Jag har det superbra helt enkelt!

Det som är lite jobbigt med att jobba i en klädbutik är att man blir så shoppingsugen! Har aldrig varit så intresserad av kläderna från KappAhl innan, men när man står mitt bland dem så inser man faktiskt att det finns mycket fint!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...