måndag 31 oktober 2011

En present

Inte varje dag man får en present sådär helt random. Men vilken lycka med en "kutos" varm fin mössa inför vintern. Tack bästa Lowajza!



Lite för mycket sömn


God förmiddag, eller god morgon ska jag nog mer säga. I går kväll när jag skulle gå och lägga mig tänkte jag att jag inte skulle ställa väckaklockan eftersom att det är lov och att jag redan är morgonpigg så att jag kommer vakna när jag är redo (tidigt). Vaknade av att min telefon ringde och då upptäckte jag att klockan var 13.23, inte okej Matilda. Slösa bort så mycket tid på att sova känns inte bra, meeeen och andra sidan kanske jag behövde det. Fast jag har ju inte ansträngt mig eller varit uppe jätte sent, konstigt det här! Aja nu gäller det att utnyttja dagen till max, får ta och göra mig i ordning och sen ta mig ut! Ha en bra dag! 

Måndag och på banan igen

Hemma igen efter en fantastisk helg tillsammans med kär vän. Utvilad, lycklig och peppad till tusen. Nu är utmaningen att hitta lite mer spakänsla i vardagen. För känslan är som knark, totalt beroendeframkallande...




lördag 29 oktober 2011

Att hitta balansen


Äntligen dags att packa ihop mig och dra på spa. Att åka iväg och bara njuta ett dygn kanske inte är livsavgörande, men på något sätt är det ändå en nystart. Det senaste året har varit turbulent och någon vidare balanserad tillvaro har det inte varit. Därmed inte sagt att jag inte har varit lycklig, för det har jag. Men balansen i livet är det jag söker och kanske en helg med lugnat sinne kan hjälpa mig att hitta den. Det hade varit underbart!

Ha en fin helg allihop!


fredag 28 oktober 2011

Znnnnark


Åter en vecka till ända och den har som vanligt försvunnit alldeles för fort. Har jobbar kväll hela veckan och övrig tid har jag sovit. Trodde inte ens att det var möjligt att sova så mycket som jag har gjort. Har släpat mig upp med lillebror på morgonen, för att stensomna om så fort han har gått till skolan och sedan nästan försovit mig innan det är dags att knata till jobbet. I nästa liv tänker jag mig att jag skall bli en björn. Ide hela vintern känns som min melodi ;-)



Shopping


Armband med kors och kulor

 Och ett kort halsband

Detta fick jag shoppat här om dagen när jag och pojkvänen var på stan, mycket nöjd. Köpte även lite vinter prylar men de har jag inte tagit kort på ännu, så det kommer senare! Nu ska jag göra mig beredd inför skolan, börjar kl 8 och slutar 4, ganska segt en fredag må jag säga, fast värre blir det när man kommer hem för då är det städning som gäller!

torsdag 27 oktober 2011

Dagens Outfit


Idag piffade jag till mig med en blå sidenrosett runt kragen. En rolig och trevlig detalj. 


Crazy Stupid Love

Igår kväll var jag och pojkvänen hemma hos några kompisar, egentligen skulle jag bara dit och dricka en kopp kafe, men istället blev det "parmiddag" med pizza och film. Riktigt mysigt med spontana film kvällar, med härliga människor. Filmen igår var Crazy Stupid Love, den var riktigt rolig och romantisk! Bra skådespelare och en bra historia! Mycket värld att se, den rekomenderar jag verkligen till er alla!

Och ett stort plus i kanten för att denna snyggingen var med! Jag och bästis drägglade som hundar i en del av filmen ^^. Killen är även med i Dagboken, som mamma har sktivit om innan.
Ha en underbar dag!

onsdag 26 oktober 2011

Colorelle- modeblogg

Hade tänkt att starta en ny Etikett som heter LänkKärlek, där vi tipsar om bra, mysiga och roliga bloggar som vi själva läser.

Den första bloggen som inviger LänkKärlek är: Colorelle.se som drivs av Ulrika Andåkers som skriver om mode och skönhet, resor och sin vardag. Hon tar härliga bilder som ger massa insperation. Hon har underbar stil på kläder som gör att man vill ha alla hela hennes garderob! Vill ni hänga med i modesvängarna kan Ulrika alltid hjälpa er! 

Killkavaj

Nuvarande projekt i skolan är en killkavaj till min pojkvän. Han ska vara med och gå modevisning i december, även lillasyster och faster Olivia (som är i min ålder) ska gå på catwalk.

 Detta är killkavajen, utklippt, nu ska den bara sys ihop. Rätt häftigt att se hur bitarna ser ut innan det är en kavaj, kan vara svårt att förstå vart bitarna ska sitta ihop, och hur det överhuvud taget kan bli en kavaj.

Detta är i skolan, där jag jobbar mycket flitigt, förutom när vi fikar...


Veckans naglar

Detta är veckans naglar, vad tycks? :) Så härligt med sovmorgon när man kommer upp i hyfsad tid, så man hinner små pyssla lite!

kyligt

Tiden har verkligen gått jätte fort från varma sommardagar till kalla höstdagar, dröjer nog inte många dagar till det börjar snöa. Här om dagen när jag var påväg till skolan upptäkte jag frost och blev genast mycket hängig, fy jag vill ha värme. Några förslag på vad man kan göra åt vinterdepressionen? För det här står jag inte ut med...
Kramar!

tisdag 25 oktober 2011

Längtan


Jag vet att vi har diskuterat detta förut och jag vet att vi inte är överens, men håll ändå med om att det skall bli härligt med sommar snart igen :-)

Dagens Outfit

Ser ni vad det är för något? Det är en rosa skjorta som jag har knytit om till en kjol, rätt nöjd faktiskt! Nu ska jag och pojkvännen till stan för att shoppa lite, har ett prisentkort som jag ska försöka shoppa upp. Får se om man kommer hem med några roliga kassar :D. 

Syskonkärlek

Idag fick jag upp en tavla i nya lägenheten, helt på egenhand! Har aldrig satt en skruv i en vägg själv, men det fick jag gjort idag. På bilderna är mina småsyskon, de bästa syskonen i världen! 
Älskar er!

måndag 24 oktober 2011

Har ju glömt av att berätta...

...vad jag skall göra till helgen! Det var så länge sedan det bestämdes och snart är vi där... Lördag och söndag skall jag tillbringa på spa tillsammans med en av mina finaste och äldsta vänner. Det skall bli så ljuvligt underbart att det knappt går att beskriva. Tänk ett helt dygn i lugn, skön, vacker och  totlat avslappnande miljö. Kommer att komma hem som en ny människa!

Vi var på spa tillsammans hösten för två år sedan med och då var vi på Varbergs kurort. Denna gången åker vi till Art Garden spa i Torslanda. Kommer ni ihåg att jag och barnens pappa var där i början av sommaren? Jag skrev om det här. Eftersom själva spaavdelningen var så fantastisk åker jag gärna dit igen! Så gissa nu om jag längtar?




Söndagsfika

I går satt tjejerna och pluggade från tidig förmiddag till sen kväll. Blir grymt imponerad när de är så målinriktade. Själv fuskade jag mig genom både högstadiet och gymnasiet och minsta möjliga ansträgning var mitt motto. Men det gick ju tack och lov bra ändå, troligen för att hade det löjligt enkelt för mig hela min skoltid. Fast det kom ifatt mig när jag skulle börja på högskolan och insåg att studieteknik, vad sjutton är det? Då blev det till att bekänna färg istället :-)

Iallafall så bistod jag med full service när det gällde mat och en mysig miljö med tända ljus och grejer för dem igår och till eftermiddagsfikat blev det helt otippat hemmagjord kladdkaka. Hittade reseptet på Arla och det var fantastiskt enkelt och blev bara SÅ gott.


Kladdkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och ströa en rund form (24 cm) med avtagbar kant. Smält 100 gram smör i en kastrull. Ta av från plattan och låt svalna lite. Häll i 2½ dl strösocker i kastrullen och knäck i 2 ägg. Rör ihop ordentligt. Blanda sedan i 1½ dl vetemjöl, 3 msk kakao och 1 tsk vaniljsocker. Dofta till sist på ½ tsk bakpulver och rör ner det försiktigt. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna, pudra med florsocker och servera med lemon curd-grädde (vispad grädda blandad med lemon curd) och tinade hallon.




Ljus i Alingsås

I helgen passade vi på att gå Ljus i Alingsås, efter allt kroppbakandet. För er som inte vet vad Ljus i Alingsås är, så är det en årlig tradition i lilla Alingsås. I en liten stad händer det inte speciellt mycket, men när Ljus i Alingsås är kommer folk från andra städer för att titta och fika. Alingsås är också känt för alla sina cafer. 




 En mycket härlig promenad!

söndag 23 oktober 2011

Kroppkaksbak

Min pappa brukar varje år baka kroppkakor tillsammans med sina systrar. Från början var det min farmor som bakade kroppkakorna (hon var från Blekinge) så för min pappa och mina fastrar är det nostalgi på hög nivå.  I år blev det av olika anledningar inte av så då passade brorsan och jag på att bjuda in oss själva på bakdagen. Alla barnen var också med och de flesta hjälpte till på ett eller annat sätt och som vanligt blev de supergoda.





Här kommer papsens recept på ca 80 kroppkakor:
Potatisdegen
6 kg potatis, den mjöliga sorten
6 ägg
16-18 dl vetemjöl
salt och svartpeppar till potatisdegen, snåla inte
Fyllningen
1 kg rimmat fläsk, färdigskivat, ta bort svålen
1 kg rökt fläsk
5 - 6 gula lökar
malen kryddpeppar
Koka potatisen med skalet, låt svalna, skala och pressa potatisen, dela gärna upp det i två omgångar, annars blir det nästan en väl stor degklump att arbeta med. Arbeta in äggen, mjölet och kryddorna till en bra degkonsistent. Forma degen till en tjock rulle, skär den i jämna bitar.
Tärna fläsket och löken i små tärningar, stek först i stekpanna i omgångar, lägg sedan i en långpanna och in i ungnen, ca 200 grader, krydda med kryddpeppar. färdigställ i långpannan, vänd om i pannan mellan varven, fläsket ska vara välstekt. Låt fläsket svalna innan man går vidare.

Gör en fördjupning i potatisdegen och fyll med det avsvalnande fläsket, "göm" fläsket i potatisen, och gör en platt bulle.
Bullen ska nu kokas i sjudande saltat vatten, använd gärna en stor kastrull så kroppkakorna får gått om utrymme att röra sig i. När så kakorna flyter upp till ytan börjar den bli färdig. Den kan fortfarande vara lite degig i konsistensen, så låt den koka en stund extra. Lägg sedan upp det hela på ett fat, inte på varandra, utan endast i 1 lager.
Till detta serverar vi en bechamelsås, smaksatt med lite senap, salt och peppar, blanchera såsen med en klick smör.  Övriga tillbehör kan vara skirat smör, lingonsylt eller lite kanel.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...