måndag 27 juni 2011

Fläderblomsaft


När lillebror kom hem från sin semester i förra veckan hade han med sig två påsar med fläderblommor som han och morodern plockat. Tacksamt eftersom vi gärna gör flädersaft, men inte har tagit oss tid att ge oss ut på jakt efter blommorna. Så nu är frysen full med saft som förhoppningsvis räcker hela vintern.

Fläderblomsaft ca 2½ liter

40-50 blomklasar fläderblom
3 citroner
2 liter vatten
1,5 kg strösocker
2 msk citronsyra
2 krm natriumbensonat




Lägg fläderblommorna i en bunke varvade med de tunt skivade citronerna. (tvätta först citronerna i varmt vatten) Koka upp vattnet och sockret så att sockret smälter. Ta av från spisplattan och rör ner citronsyran. Rör ur natriumbensonat i lite av sockerlagen och blanda i den större mängden igen. Häll den varma sockerlagen över fläderblommorna och tänk över.



Låt saften stå svalt  i ca 3 dygn. Rör om några gånger varje dag. Häll sedan upp i silduk och låt saften rinna av ungerfär 30 minuter.


Häll upp saften på rena flaskor och förvara kallt och mörkt. Bäst tycker jag är att lägga flaskorna i frysen så behöver man inte vara rädd för att den skall bli dålig! Sedan är det bara dricka försommar året om!





söndag 26 juni 2011

Snart semester

Ett kvällspass till väntar på jobbet sedan är det otroligt nog semester för mig. För första gången i hela mitt liv skall jag njuta av 4 veckors, betalt ledighet, vilket känns otroligt lyxigt! Känns dock lite konstigt att vara ledig så tidigt på sommaren för vanligtvis så brukar jag vara ledig mycket senare, vilket jag tycker är härligt. Då hinner man liksom längta riktigt ordentligt!

Min första vecka skall jag ge mig ut på egen hand så det känns inte riktigt som semester ändå. För mig är riktig semester när man är tillsammans hela familjen. Det är iallfall den sortens ledighet som är den allra bästa tycker jag. Barnens pappa jobbar en vecka till så lagom till jag kommer hem igen är det dags för hela la familja att dra iväg på nya äventyr!

den som lever får se vart vi tar vägen. Det blir troligen ingen längre resa denna gången utan vi kommer nog hålla oss i vår del av landet. Men jag sätter en peng på att det kommer bli riktigt, riktigt bra ändå!

Kroatien sommar 2010. Den bästa semestern någonsin!

torsdag 23 juni 2011

På väg mot Stockholm...

...och älsklingen! Han jobbar i Stockholm i sex veckor nu under sommaren och eftersom han bara är ledig två dagar nu över midsommar så passar det bättre att jag åker upp till honom och firar midsommar där. Som jag längtar!





Han är hemma

Lyckan är gjord. Lillebror är hemma igen efter nästan två veckors semester. Äntligen en varm go unge som kryper ner i min säng om nätterna. Vi kramas, vi pussas, vi myser, vi lyssnar på alla berättelser om och om igen och vi svarar på ALLA miljoner frågor!

Skönt att allt är som vanligt igen!


Bilden är tagen i dec 2009.
Lillebror, mormodern och jag hängde i Egypten en vecka och lillebror lärde sig att både  flyta och simma.



Art garden spa

Måndagen och tisdagen tog som sagt pappan till barnen och jag själv oss ett dygns semester. In i det sista var det lite osäkert om vi skulle komma iväg, men tur som vi hade fanns det plats för oss på Arken Art garden spa  fast vi inte hade förbokat. Nu är det ju inte direkt högsäsong för att åka på spa, men det var ändå härligt att få komma just dit eftersom vi har vänner som varit där och som varit mer än nöjda! Dessutom hade vi turen att det är sommarpriser vilket gjorde att det inte blev så farligt dyrt heller!


Vi hade ett fantastiskt härligt dygn och kom hem sådär underbart avslappnade som man bara kan vara efter att ha varit på spa. Känslan går ju knappt att beskriva men hela kroppen och knoppen är ljuvligt pånyttfyllda med energi iallafall och det känns som om man har bomull i hela huvudet. SÅ välbehövligt!

Collage gjort av bilder från Artgarden spas hemsida

 
Så vad tyckte vi om just denna spaanläggningen då? Jo absolut toppklass. Vackert, genomtänkt, stilrent. Många underbara platser att hänga på. Mjuka soffor, hängmattor och bäddar att ta en tupplur i. Varma sköna bad, tystnad. Dofter, stillsam musik. Bastubad i mängder av varianter. Fotbad med havsutsikt...

Allt var topp! Dessutom, det allra bästa, ett mörkerrum med uppvärmda vattensängar att ligga och skvalpa i. Ett sådant skulle man ha hemma!

Det enda som var sådär var väl maten. Det ingick sommarbuffe på kvällen men den var ganska så trist. Hotellrummen var väl inte allt för roliga heller kanske. Men själva spadelen var som sagt fantastisk!
Kan varmt rekomendera ett besök.



onsdag 22 juni 2011

Onsdagstrams

Bloggen har gått på lågvarv de senaste veckorna och i morse såg jag fram mot att skriva igen. Helt plötsligt kändes det som om jag hade massor att förmedla omvärlden! Men nu fungerar det inte alls att lägga upp bilder på inläggen och hur kul är det att blogga utan bilder?

Jaja, det kommer väl att fungera för eller senare. Då skall ni få höra vad vi gjorde på vårt lediga dygn ;-)

Annars då? Jo jag tycker verkligen att ni skall rösta på Matldas fina klänning  som hon designat själv, här! Då blir hon så glad så!

Förövrigt hoppas jag att ni har det bra och att solen skiner på er!

/Anna

tisdag 21 juni 2011

Tävling Nelly.com

På Nelly.com kan man designa sin alldeles egna höstklänning. En tävling precis i min smak. Rösta gärna på mig HÄR!

Tack snälla :-)


onsdag 15 juni 2011

Semester för föräldrarna?

Om alla planer går i lås och allt flyter på som det skall så kommer barnens pappa och jag har två hela lediga dygn tillsammans som vi kan göra PRECIS vad vill med nästa vecka. Inte precis vad vi vill, hade jag fått välja precis vad jag ville så hade jag tagit med honom till Maldiverna där jag var i december, men det går ju tyvärr inte på två dagar... Men nästan precis iallafall!

Sedan vi blev föräldrar så har vi varit otroligt dåliga på att ordna barnvakt för att hitta på någonting själva. På snart arton år så kan man lätt räkna de gångerna på ena handen. Inte så att vi är bittra över att vi inte har fått chansen, vi har helt enkelt inte prioriterat det. Det är liksom mycket roligare att göra saker tillsammans med barnen ;-)

Men nästa vecka så, kanske, kanske vi får lite tid själva. Vilket, om jag skall vara ärlig, känns otroligt lugnt och skönt efter en tuff (med sjuka och elände) vinter och vår.

Nu återstår bara att se vad vi skall hitta på! Kanske vi låser dörren, stänger av telefonerna och placerar oss i varsin soffa och ett gäng böcker... Eller åker på spa...





tisdag 14 juni 2011

Chokladpavlova

Min allra bästaste bästis kompis har kämpat sig genom en alldeles ny utbildning de senaste 2 åren och på fredag är det dags för henne att ta examen. Eftersom det verkligen är värt att firas och jag behöver något roligt att göra så lovade jag henne att vara den som står för tårtor och andra godsaker.

Lite konstigt kan tyckas för jag har ingen som helst fallenhet för att baka, dessutom brukar jag i vanliga fall inte ens tycka det är roligt. Men just nu är det kul och även om jag inte är något vidare bra på det så skall det nog gå fint med lite övning.



Och övat har jag gjort. Hela dagen. Med hjälp av lillasyster. Och jag tror ta mig tusan att det kommer bli bra. Övningstårtan var vi naturligtvis tvugna att smaka på, annars är det ju liksom ingen poäng med att öva. Lite konstigt med tårtkalas en vanlig sketen tisdagkväll bara ;-)


Receptet vi använde oss av är Leilas och eftersom jag har modifierat det lite (som vanligt är jag hopplös och kan inte följa ett recept ordentligt) så lägger jag ut min variant lite senare. Smarrigt som sjutton var det iallafall!




Lillebror på semester

Här hemma saknar vi redan lillebror trots att han bara varit borta några dagar och inte kommer hem förren i slutet av nästa vecka. Men ryktet säger att har det bra.

Att få hänga med sin mormor och morfar och få deras odelade uppmärksamhet. Att få leka med kusinerna sådär varje dag. Att få bada, cykla, spela mängder av spel. Att få mysa i husvagn och har någon som orkar lyssna och svara på frågor HELA TIDEN! ;-) Det är inte det sämsta!


(Bilden är snodd från morfaderns blogg!)


Vi unnar honom allt lite semester men det är inte utan att det är lite tomt här hemma...




lördag 11 juni 2011

Lördagkväll på stranden



Lillebror skall dumpas  hos sin mormor och morfar för att hänga med dem vid kusten de första veckorna på sommarlovet så i eftermiddags satte vi oss i bilen och körde till Halmstad för att lämpa av honom. Vad vi inte hade räknat med var att vädret var mycket finare här än hemma och att vi skulle få en helt fantstiskt härlig kväll på stranden medan solen dalade ner i havet. Helt ljuvligt och sommarkväll när den är som allra bäst!







fredag 10 juni 2011

LCHF Jordgubbsglass

Vad passar bättre än jordgubbsglass på skolavslutningen? Blev dessutom hur god som helst!

LCHF Jordgubbsglass 8 portioner

Vispa 8 dl vispgrädde, rör i 8 äggulor tillsammans med 1 burk skivade, färska jordgubbar och 2 tsk ekologisk jordgubbsessens. Om man vill ha glassen lite sötare tillsätt ev 1 msk sukin (jag tycker inte om sukrinsmaken så det struntade jag i att blanda i.) Häll i form och ställ i frysen ca 5 timmar. Låt tina ca 20 minuter innan servering.





torsdag 9 juni 2011

Glass och film

Nu när regnet bara vräker ner och den sköna sommarvärmen har flugit sin kos igen så passar vi på att mysa inomhus. Hyrde ett gäng filmer igår som verkar bra allihop (såklart, hyr väl inte filmer som verkar dåliga eller?!) och vi får se vilka vi kommer att se ikväll! Riktigt skönt att bara få hänga i soffan hela kvällen!


Dessutom har lillebror och jag förberett myskvällen med att försöka oss på att göra egen glass. Hur enkelt som helst att göra och blir det lika bra som det verkar så återkommer jag med receptet. Eftersom färska jordgubbar är det bästa jag vet så blev det naturligtvis jordgubbsglass á la LCHF.



Först middag, sedan torsdagsmys!






onsdag 8 juni 2011

Ett paket...



... med de allra finaste tofflorna man kan önska sig kom på posten idag. Hur lycklig kan man bli över något banalt som nya inomhusmockasiner? Hur lycklig och glad som helst! Inköpta hos Tussilago, vilken är en mysig affär fullproppat med fina saker!





tisdag 7 juni 2011

Morgonyoga


Fast yoga är något av det härligaste jag vet och fast mattorna står strategiskt placerade precis brevid sängen och därmed är något av det första blicken försöker fokusera på när jag slår upp dem på morgonen så har inte mitt sinne klarat av att mobilisera energi nog att rulla ut dem på golvet. Jag har inte kört ett eget pass på månader och även om min kropp saknar det så är motståndet större.


Under vårterminen har jag visserligen instruerat mina yogaklasser som vanligt, men det fungerar även med autopiloten påslagen. Förvisso med betydligt sämre resultat... Den livsnödvändiga egna träningen har jag helt lagt åt sidan alldeles för länge så att motståndet är enormt är inte helt svårt att gissa sig till!


Men i morse, då hände det plötsligt. Jag bestämde mig för att rulla ut mattan och bara sitta där, låta huvudet varva ner och försöka göra några lättare stretchövningar. Det var lättare sagt än gjort eftersom den inre dialogen lätt går på högvarv när man inte har tränat på länge. Dessutom är det lätt att känna besvikelse över kroppens stelhet och svaghet som infunnit sig de senaste månaderna.


Men jag gjorde det. Jag rullade ut mattan och jag gjorde det. Även om passet blev kort, även om jag inte kunde hålla koncentrationen, även om kroppen protesterade vilt när jag försökte sträcka på den.

Jag gjorde det ändå. Nu när första steget är taget så kommer det troligen att bli lättare att ta ett till redan i morgon!


måndag 6 juni 2011

En heldag på Liseberg



Jag tror verkligen inte att man kan köpa lycka för pengar utan att man hittar den sanna lyckan i det lilla i vardagen. En vacker solnedgång, en mysig kväll tillsammans med familjen, ett gapskratt, ett telefonsamtal med en bästa vän, ett skönt yogapass och glitter i havet blir jag som regel vansinnigt lycklig av. Men ibland då och då när orken tryter så får man hjälpa lyckan på traven.


I lördags tillbringade vi hela dagen på Liseberg. Från de öppnade till de stängde. Vi åkte, åkte och åkte! Himlans vad pengar man kan bränna där men att få skrika sig hes och bara skratta tillsammans utan att behöva engagera sig för fem öre kan vara ganska så skönt när livet är lite motigt.

Medan de tre andra i familjen köade till den nya attraktionen Atmosfear så skulle vi andra höjdrädda fegisar (lillebror, lillasyster och jag själv) utmana oss själva med en tur i pariserhjulet. Big mistake skulle man kunna säga. Det slutade med att vi satt på golvet, blundade och gallskrek alla tre! Helt klart den läskigaste attraktionen på hela Liseberg ;-)


Lillebror imponerade annars på oss andra med att helt utan tvekan åka samtliga åkattraktioner som han hade längden inne för. Kan säga att hans gapskratt i Balder skulle kunna få stridande i krig att stanna upp. Ett lyckligt illtjut som bara bubblade över kan man inte annat än att bli lycklig över!

Vad det är fantastiskt härligt att få skratta riktigt ordentligt. Även om det kostar en halv förmögenhet ;-)


fredag 3 juni 2011

Lillasyster bakar


Igår efter baksketmatchen serverade lillasyster hemmagjorda muffins. Receptet är Leilas och de var lika goda som enkla att göra! 

Dumlemuffins 12 st

Sätt ugnen på 200 grader.Smält 100 gram smör och häll i 2 dl mjölk och rivet skal från 1 citron. Vispa ihop 2 ägg med 1,5 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker pösigt. Rör sedan ner smör och mjölkblandningen. Blanda sedan ihop 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och en nypa salt och rör ner i smeten. Fyll 12 muffinsformar till 2/3 med smet och stick ner några Dumlekolor i varje. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min.

torsdag 2 juni 2011

Torsdagkväll igen

Vi hoppar inte bara långhopprep på torsdagkvällar utan ibland vi spelar basket med! Hur kul som helst och roligt att alla (utom mamma som har feber) kan vara med!









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...